ПоддержатьУкраїнська

Координатор "Стоп корупції" оприлюднив корупційні розцінки очільника Держгеонадр

StopCor
StopCor

StopCor

Координатор 'Стоп корупції' оприлюднив корупційні розцінки очільника Держгеонадр

Координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала назвав розцінки керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна на погодження видобутку природних надр. Про корупційні схеми у держструктурі журналіст написав у соцмережі.

"Це Микола Бояркін. Голова Держгеонадр. Точніше – в.о. І навіть вже не в.о., але вчепився у крісло.

Геонадра – клондайк. Нафта, газ, пісок, бурштин... Видобуток будь-якого природного ресурсу потребує дозволу. Геонедра – клондайк. Welcome to Коля.

Піщаний кар’єр погодити – 100 тисяч доларів. Це вам будь-хто на ринку підтвердить. І це із серії "по-людськи".

Позавчора Кабмін позбавив Миколу статусу "в.о" і взагалі будь-якого відношення до Геонадр. Призначили нового керівника. Однак наступного ж дня Окружний адмінсуд Києва заблокував розпорядження Кабміну! За заявою громадської організації, яку google не знає.

Микола знову на коні. Тітушки на вході не пускають нове керівництво. Державні виконавці, трясця його матері... А хтось на суд місяцями очікує. Та перед Миколою Феміда віджалась як у старі добрі часи", – написав Роман Бочкала у своєму Фейсбуці.

Координатор ''Стоп корупції'' оприлюднив корупційні розцінки очільника Держгеонадр

Нагадаємо, суд зупинив призначення Кирилюка на посаду тимчасового голови Держгеонадр України.

Відповідне клопотання було спрямоване громадською організацією "Геологія України", повідомляє прес-служба організації.

"Суд зупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів України про тимчасове покладення виконання обов’язків голови Державної служби геології та надр України на Олега Кирилюка та дію розпорядження про призначення Кирилюка заступником голови Служби.

А також зупинив рішення Кабміну про призначення Миколи Фощія на посаду першого заступника голови Держгеонадр. Крім того, суд зупинив дію рішення про зняття статусу т.в.о. з попереднього керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна", – ідеться у повідомленні прес-центру громадської організації "Геологія України".

"Ми не розуміємо, як суд може ухвалювати такі рішення за один день. На нашу думку, це абсурд", – зазначають представники "Стоп корупції".

Нагадаємо, активісти "Стоп корупції" провели акцію на підтримку рішення про звільнення очільника Державної служби геології та надр України. Подробиці повідомив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"Саме ця структура дає ліцензії на видобуток піску. Наразі там відбувається боротьба за крісло керівника. Тимчасового виконувача обов'язків голови Миколу Бояркіна, який тривалий час прикриває піщану мафію, звільнили. Новим першим заступником та виконувачем обов’язків призначили Олега Кирилюка, а заступником Миколу Фощія. Але Бояркін всіма засобами намагається залишитися на посаді. Він привіз проплачених спортсменів у військовій формі, котрі заблокували офіс відомства.

У них була мета фізично завадити новому керівництву, яке призначили за рішенням Кабміну. Молодики фактично захопили державну установу", – розповів подробиці з місця подій журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Другие новости