ПоддержатьУкраїнська

Український політв'язень Марченко захворів у російській колонії

StopCor
StopCor

StopCor

Український політв'язень Марченко захворів у російській колонії

Про це його дружина Катерина Марченко повідомила кореспондентові Укрінформу.

«Мій чоловік захворів у колонії. Уже кілька днів висока температура і ломить все тіло», - сказала Марченко.

Вона додала, що вони мають можливість щодня спілкуватися телефоном.

«Можу також сказати, що касаційна скарга на вирок чоловікові була подана у 20-их числах вересня. Тепер Олександр чекає етапування до Москви і розгляду справи у Верховному суді. Швидше за все, це станеться в кінці жовтня - середині листопада», - сказала дружина політв'язня.

За її словами, чоловік сподівається «на справедливе рішення у Верховному суді». При цьому він дуже чекає обміну утримуваними особами між Росією та Україною.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова заявляла, що стан здоров'я в'язня Кремля Марченка періодично погіршується через неотримання життєво необхідних ліків, до того ж його на якийсь період поміщали в ШІЗО. Денісова зверталася до уповноваженої з прав людини у РФ Тетяни Москалькової. Після цього українському політв'язню знову стали доступні таблетки, необхідні для підтримки життя і здоров'я.

Олександра Марченка 17 грудня 2018 року затримало «МДБ ДНР». 2 місяці він перебував у донецькій «Ізоляції», де зазнавав тортур. Згодом чоловіка відвезли на неконтрольовану ділянку кордону України і РФ і передали представникам ФСБ РФ.

26 листопада 2020 року Марченка, обвинуваченого у РФ в переміщенні продукції військового призначення і шпигунстві, засудили до 10 років позбавлення волі.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Марченка політв'язнем.

Джерело: Укрінформ

Другие новости