ПоддержатьУкраїнська

В Україні з настанням безвізового режиму очікують збільшення пасажиропотоку в напрямку Європи

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні з настанням безвізового режиму очікують збільшення пасажиропотоку в напрямку Європи

Міністерство інфраструктури очікує, що з настанням безвізового режиму між Україною та ЄС, пасажиропотік у цьому напрямку значно зросте. Отже, з метою забезпечення пропускної здатності планують збільшити кількість потягів та пропускних пунктів, що забезпечуватимуть рух українців у "європейському" напрямку в повному об'ємі.

Новину повідомляє "Преса України".

Мінінфраструктури прогнозують, що до кінця року щомісяця до країн ЄС залізницею будуть їздити не менше 100 тисяч українців.

Саме тому з 11 червня Україна запускає додаткову пару потягів напрямком Київ – Львів – Перемишль. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Також є плани щодо напрямків Мукачево – Будапешт, Київ – Вільнюс, Київ – Відень, Мінськ  - Варна, а ще -  Одеса – Кишинів. Також хочуть відремонтувати 6 пропускних пунктів до країн ЄС та запустити роботу декількох автобанів, на потрібно буде 3 роки.

Нагадаємо, представник України в ЄС Костянтин Єлисеєв розповів, коли точно запрацює безвіз для українців. Завдяки Угоді про Асоціацію країна отримала вільний рух товарів, капіталів та послуг, нагадав він. А тепер українці отримали ще й вільне пересування країнами ЄС.

Другие новости