ПоддержатьУкраїнська

У Києві науковці з десяти країн обговорять Голодомор 1932-33 років

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві науковці з десяти країн обговорять Голодомор 1932-33 років

У Києві розпочалася міжнародна наукова конференція, тема якої – влаштований радянською владою в 1930-х роках голодомор в Україні. У ній беруть участь вчені з десяти країн світу.

Новину повідомляє "Преса України".

Історики з українських університетів та академій наук розповідають: такі заходи – це своєрідні майданчики для просування історичної правди про Україну на Захід і можливість залучення до вивчення подій для колег з-за кордону. Історик зі Львова Ярослав Грицак висловив переконання, що Україна на історичному шляху до остаточного відокремлення від Росії, але цей процес швидким не буде.

"Українська політика Путіна – це була його найбільша помилка. Умовно кажучи, він зробив все, щоб Україну від себе відлучити, і це добре, насправді. Просто єдине, що я розумію, цей процес розлучення після невдалого "шлюбу" буде тривкий і дуже болючий. Нам треба набратися терпіння, тому що швидких результатів ми не побачимо, але, принаймні, ми на доброму шляху", – зазначив історик.

Нагадаємо, в рамках відзначення Днів науки, які розпочалися 15 травня, в Україні провели важливу наукову конференцію міжнародного рівня – "Science-Society-Personality-2017".

Другие новости