ПоддержатьУкраїнська

Вбивство Марії Борисової: підозрюваний наклав на себе руки

StopCor
StopCor

StopCor

Вбивство Марії Борисової: підозрюваний наклав на себе руки

Підозрюваний у вбивстві 7-річної Марії Борисової наклав на себе руки в Херсонському СІЗО. Про це "Фактам ICTV" розповіли у пресслужбі Херсонської поліції.

 Фото: МВС

"Поліція підтверджує факт самогубства підозрюваного в СІЗО. Труп знайшли сьогодні вранці", – зазначив у коментарі Фактам ICTV керівник ГУ НП у Херсонській області Олександр Прокудін.

Він додав, що підозрюваний у вбивстві Марії Борисової перебував у камері ще з одною особою.

"Детальну інформацію слідство не розголошує. Після проведення всіх необхідних слідчих дій, досудове розслідування у кримінальному провадженні буде закінчене в порядку, передбаченому п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України (у зв’язку із смертю підозрюваного)", – додав Прокудін.

Місцевого видання "Новий день" пише, що підозрюваний дочекався, поки співкамерник засне і порвав на шматки постільну білизну. З неї він зробив мотузку, прив’язав її до решітки на вікні та повісився.

Нагадаємо, підозрюваний - сусід Марійки, знайомий її батька і матері. Він одним із перших потрапив під підозру, бо був раніше засуджений.

Жив сам. Його квартиру і підсобні приміщення під час пошуків перевіряли, але дівчинки там не було. Його причетність до злочину довела молекулярно-генетична експертиза.

"Порівняли мікрооб’єкти і ДНК, які були виявлені на речових доказах, виявлених під час огляду місця події і трупу. Як вже було сказано, труп був упакований у мішок полімерний, замотаний мотузкою, поясом. Саме на цих речах було встановлено ДНК невстановленої особи чоловічої статі. І в подальшому, коли ми порівняли за допомогою експертних досліджень, відібраних від кола осіб, які потрапили під підозру, то чітко дало співпадіння стосовно цієї особи", - розповів начальник слідчого управління ГУНП у Херсонській області Микола Вербицький.

Начальник ГУНП у Херсонській області Олександр Проскудін додав, що 62-річний місцевий житель раніше неодноразово притягувалася до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів проти життя та здоров’я особи. "Востаннє звільнився з місць позбавлення волі у 2005 році", - повідомив Проскудін.

У соцмережах ширилась інформація, що підозрюваний був вже засуджений за ґвалтування - але врешті в поліції це не підтвердили. Але за що відсидів конкретно, не кажуть. Відомо, що від односельців в поліцію була скарга, що він чіплявся до підлітка. Після зникнення Марійки він був одним із шести чоловіків, яких особливо прискіпливо перевіряли слідчі. У день похорону до нього прийшли правоохоронці, аби вкотре опитати і уточнити потрібну інформацію. Але застали його з порізаними венами. Йому надали медичну допомогу, а потім затримали.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, під Києвом підірвалась автівка через ДТП, водій згорів живцем.

Другие новости