ПоддержатьУкраїнська

Від початку року на Закарпатті розпочали 26 кримінальних проваджень за фактами корупційних дій

StopCor
StopCor

StopCor

Від початку року на Закарпатті розпочали 26 кримінальних проваджень за фактами корупційних дій

Боротьба з корупцією – багаторічний пріоритет діяльності органів прокуратури. Однак після Революції Гідності, коли саме тотальна корупція стала однією з її причин, цей напрямок діяльності набув нових акцентів.

Сьогодні у боротьбі з корупцією громадськість цікавлять тільки реальні результати.

Так, за три місяці 2016 року слідчими розпочато 26 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, з яких 15 – органами прокуратури 11 – міліцією.

Прокурорами до суду за три місяці передано вже 12 обвинувальних актів стосовно 12 осіб підозрюваних у корупції.

За направленими до суду обвинувальними актами 10 про злочини пов'язані із одержанням неправомірної вигоди (ст.ст. 368-369-2 КК України), один - щодо привласнення, розтрати та розкрадання бюджетних коштів (ст. 191 КК України) та один - щодо зловживання службовим становищем (ст. 364 КК України).

Найбільше обвинувальних актів передано до суду у кримінальних провадженнях досудове розслідування в яких проводили слідчі слідчого відділу прокуратури області - 7, СУ ГУ Національної поліції в області – 3, слідчим міськрайвідділів міліції – 2.

До кримінальної відповідальності, у закінчених провадженнях, вже притягнуто одного адвоката, одного посадовця органу місцевого самоврядування, двох – посадових осіб інших органів державної влади, 4 - державних службовців, лікаря, одну особу, яка тимчасово виконувала організаційно-розпорядчі функції і двох фізичних осіб (за спробу надати неправомірну вигоду).

Серед притягнутих до відповідальності троє - працівників правоохоронних органів (митники).

За закінченими кримінальними провадженнями злочинів вчинено у бюджетній сфері – 1 (ст.191 КК України), у сфері освіти – 1 (ст.368 КК України), охорона здоровя – 2 (ст.354 КК України, ст. 369-2 КК України), фінансово-кредитна – 1 (ст.368-3 КК України), у сфері земельних відносин – 1 (ст.364 КК України).

Судами області з початку року розглянуто 7 кримінальних проваджень, всі семеро обвинувачених визнані винними та засуджені до штрафів загальною сумою понад 110 тис.грн. Трьом, як додаткову міру покарання, суд заборонив обіймати певні посади.

Тобто, до реальної міри покарання з початку року суди не притягнули ще жодного корупціонера. По державі за грати з початку року потрапило лише 9 корупціонерів.

На даний час на розгляді в судах області перебуває 55 кримінальних проваджень про корупційні злочини, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Другие новости