ПоддержатьУкраїнська

Вижену і поламаю намет: як директор бальнеолікарні ЗАТ "Укрпрофоздоровниця" погрожував активістам "СтопКору"

StopCor
StopCor

StopCor

Вижену і поламаю намет: як директор бальнеолікарні ЗАТ 'Укрпрофоздоровниця' погрожував активістам 'СтопКору'

Погрожував покликати для розгону активістів «СтопКору» кремезних молодиків та порвати намет проекту. Так директор Київської міської курортної бальнеолікарні профспілок України Ігор Проданчук відреагував на роботу громадської приймальні «Стоп корупції» під стінами медзакладу. Активісти інформували відвідувачів, що у медустанові вимагають хабарі за надання послуг. При цьому сам очільник вважає це абсолютно прийнятним, мовляв, у бальнеолікарні послуги платні. І стверджує, що активісти розмістили намет на приватній території, що не відповідає дійсності. 

Вижену і поламаю намет: як директор бальнеолікарні ЗАТ ''Укрпрофоздоровниця'' погрожував активістам ''СтопКору''

«Вийшов директор з колегами, один із них одразу почав на нас кидатися, кричав, що потрібно викликати поліцію, казав, щоб ми забиралися з території, хамив та погрожував, водночас директор спілкувався більш-менш адекватно, дивився наші запитання та казав що ці запитання ніяк не відносяться до його закладу, що це приватний заклад та гроші тут і так беруть, а те, що хтось може вимагати хабар – є нормальним, оскільки це приватний заклад, в якому все платне.

Вижену і поламаю намет: як директор бальнеолікарні ЗАТ ''Укрпрофоздоровниця'' погрожував активістам ''СтопКору''

Потім почав заявляти, що зараз може покликати хлопців, які викинуть наш намет та нас виженуть примусово. Після довгої сварки приїхала поліція, яку зустрів директор та вже встиг щось їм розказати. Коли правоохоронці прийшли, то навіть не запитали, що тут відбувається, а одразу подивились повідомлення і почали доводити, що це приватний заклад і ми не маємо права тут знаходитися. Казали що викличуть слідчого, який перевірить по кадастру, приватна ця територія чи ні і якщо вона виявиться приватною, то складуть на нас протокол за втручання. Після цього нас попросили покину територію та сказали, що сюди ми більше не зайдемо», – розповіли у «Стоп корупції».

Зауважимо, що бальнеолікарня є дочірньою компанією ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», яка раніше монополізувала водопостачання в селищі Поляна.

Вижену і поламаю намет: як директор бальнеолікарні ЗАТ ''Укрпрофоздоровниця'' погрожував активістам ''СтопКору''

Наразі заклад, за даними активістів «Стоп корупції», хочуть продавати, його оцінили у 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на початку листопада активісти проекту поспілкувалися з директором Київської міської курортної бальнеолікарні профспілок України Ігорем Проданчуком.

Йшлося про факти корупції та обкрадання працівників закладу за допомогою афер з документами. Зокрема, виявилось, що нещодавно там на хабарі впіймали медсестру, яка звільнилася невдовзі після інциденту.

Проданчук цю інформацію підтвердив та повідомив, що це непоодинокий випадок, оскільки медсестри пропускають через касу пацієнтів та роблять їм процедури.

Вижену і поламаю намет: як директор бальнеолікарні ЗАТ ''Укрпрофоздоровниця'' погрожував активістам ''СтопКору''

За словами співробітників лікарні, кожен працівник є потенційним засновником та власником акцій підприємства. Щоправда, ці акції ніхто не бачив. Працівники стверджують, що директор за допомогою злочинної схеми частину акцій привласнив, а іншу віддав своєму покровителю – керівнику «Укрпрофоздоровниці» Саєнку.

Сам Проданчук виявився навдивовижу необізнаним щодо акцій і повідомив активістам, що не знає, в чиїй власності вони перебувають. На запитання чи цікавилися вони в акціонерів, чи мають вони бажання продавати свої акції, Проданчук відповіді не дав.

Другие новости