ПоддержатьУкраїнська

Волонтер: українцям вигадали міфи про силу зброї ЗСУ

StopCor
StopCor

StopCor

Волонтер: українцям вигадали міфи про силу зброї ЗСУ

В офіційних зведеннях держава вперто нав'язує українцям певні міфи про перемоги на Донбасі, намагаючись приховати таким чином серйозні проблеми й свої помилки. Внаслідок цього відбувається поступове скочування в "совковий" реалізм.

Так вважає відомий волонтер Юрій Касьянов, передає "Преса України".

За його словами, є така правда про конфлікт на Донбасі, і все, що з ним пов'язане, говорити про яку не прийнято. Замість її усвідомлення і реальної роботи над проблемами існують непрофесіоналізм, шапкозакидництво і марнославство. А це основні вороги України, які вбивають більше ніж зовнішній ворог, зазначив він в соцмережі.

Українцям вигадали міфи про силу зброї ЗСУ, про всеперемагаючих патріотів, і сховалися за цими казками від дійсних проблем і реальних ворогів, які теж можуть бути сильними, вважає Касьянов.

"Ми скочуємося в яму совкового реалізму, коли в офіційних зведеннях по крупицях не знайти правду. Ми вшановуємо "героїв" за якими шибениця плаче... Хтось гірко зауважив, що про армію у нас заведено говорити як про небіжчика - або добре, або нічого", - пише волонтер.

Можливо так і спокійніше, допускає Касьянов, але чи стане від цього легше, коли стільки хороших військовослужбовців покинули Збройні сили України, не бажаючи підкорятися некомпетентному командуванню, запитує він.

"Ми навчилися брехати в ім'я, і закривати очі заради слави. Світ став чорно-білим. Зате ми - непереможні. Перемогти нас можемо тільки ми самі, перетворившись в наших ворогів", - резюмував волонтер.

Раніше Касьянов жорстко розкритикував нинішню владу, заявивши, що вона прийшла на насиджені місця і не припинила використання раніше встановлених корупційних схем в системі держави. Також, за словами волонтера, ніякої реформаторської діяльності немає, про яку говорять в уряді, хоча перед виборами обіцянки були досить гучними. Касьянов наголосив, що саме сама влада і розвалює Україну, і робить це краще, ніж зовнішній ворог.

Другие новости