ПоддержатьУкраїнська

Геращенко розповів, скільки повинні отримувати міністри

StopCor
StopCor

StopCor

Геращенко розповів, скільки повинні отримувати міністри

Народний депутат Антон Геращенко вважає, що для того, аби запросити на державну роботу професіоналів, необхідно суттєво збільшувати заробітну платню.

Про це він заявив в ефірі одного українського телеканалу.

На думку Геращенка, оптимальна заробітна плата для міністра українського уряду має становити 100 тис гривень на місяць. Дана сума відповідала б загальному рівню ситуації в країні й це єдиний шлях поборення корупції в країні.

"Вважаю, що наші громадяни повинні розуміти, що заробітна плата прем'єр-міністра у розмірі тисяча доларів – це просто фейк. Зарплата міністра повинна бути в районі 100 тис гривень. Це хоча б якось відповідало загальному рівню ситуації в Україні", – розповів нардеп.

Також, Геращенко зазначив, що окрім міністрів необхідно підвищувати заробітну плату решті категорій державних працівників. Тоді на роботу змогли б приходити кваліфіковані юристи, економісти та фахівці, які б не шукали інших шляхів заробітку.

Нагадаємо, державний секретар Кабміну Володимир Бондаренко розповів, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман отримує на руки близько 35 тисяч, якщо враховувати всі надбавки. Приблизно такі ж зарплати й в інших членів Кабінету міністрів. Співробітники секретаріату Кабміну отримують від 9 до 12 тисяч гривень на місяць, а керівники департаментів від 13 до 15 тисяч гривень.

Другие новости