ПоддержатьУкраїнська

Восени сім'ї з новонародженими малюками почнуть отримуватимуть "бебі-бокси"

StopCor
StopCor

StopCor

Восени сім'ї з новонародженими малюками почнуть отримуватимуть 'бебі-бокси'

Цієї осені українські сім’ї почнуть отримуватимуть "бебі-бокси". Стало відомо, що саме входитиме у "коробку-сюрприз", яку видаватимуть при народженні дитини, а також як саме проходитиме процес її видачі.

Новину передає "Преса України".

Заступник міністра соцполітики Олександра Чуркіна розповіла, що входитиме в українські "бебі-бокси", які сім’ї почнуть отримувати з 1 вересня поточного року. Раніше було відомо, що у коробку з предметами, які необхідні дитині у перші дні життя, входитимуть підгузки, рушники та комбінезони.

За словами Чуркіної, у коробці буде щонайменше 14 найменувань товарів на загальну вартість приблизно 5 тисяч гривень. Це:

- одяг різного розміру, від 0 до 3 місяців та від 3 до 6 місяців;

- шкарпетки;

- шапочки;

- бодіки;

- пелюшки двох видів: бавовняні і такі, що не пропускають вологу;

- підгузки;

- дві великі ковдри, одна тепла і одна легка;

- матрац;

- сама коробка, яка може виконувати функції люльки.

- термометр для немовлят з гнучким носиком;

- термометр для води;

- пустушка;

- гігієнічні набори для немовляти та молодої мами;

- інформаційні буклети для батьків.

Додамо, "бебі-бокси" придумали у Фінляндії. В Україні першими вирішили перейняти досвід фінів чиновники Івано-Франківської області. Згодом стало відомо, що з 1 вересня поточного року такі коробки безкоштовно отримуватимуть абсолютно всі сім’ї. Якщо жінка народила двійню, вона отримає два "бебі-бокси", якщо трійню – три.

Варто зазначити, що процес видачі коробок проходитиме просто. Їх видаватимуть разом зі свідоцтвом про народження у пологовому будинку. А саме під час виписки.

До слова, в Україні в середньому щороку народжується близько 400 тисяч дітей. Так, у наступному році держава витратить на "бебі-бокси" приблизно 2 млрд грн.

Другие новости