ПоддержатьУкраїнська

Вперше в Україні довічно засуджений вийде на волю

StopCor
StopCor

StopCor

Вперше в Україні довічно засуджений вийде на волю

З Вінницької в'язниці випустять вбивцю Олександра Каверзіна. Чоловік мав відбувати довічний термін у в'язниці, однак апеляційний суд врахував його стан здоров'я та дав добро на звільнення.

Новину повідомляє прес-служба Апеляційного суду Вінницької області.

Апеляційний суд Вінницької області розпорядився звільнити 43-річного Олександра Каверзіна. Чоловік мав відбувати довічний термін за ряд вбивств та грабежів. Причина, через яку в Україні вперше випустять на волю довічно ув'язненого – істотні загрози життю та здоров'ю Каверзіна.

Як відомо, засуджений – інвалід першої групи по зору. Він страждає від внутрішньочерепного тиску, який, за словами медиків, може спровокувати інсульт. У 2012 році Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) встановив, що українські співробітники міліції піддавали тортурам Каверзіна, в результаті чого він осліп, перебуваючи у СІЗО. У ЄСПЛ також наголосили, що чоловіку не надали належної медичної допомоги, через що й розвинулась хвороба очей.

"Повна сенсорна ізоляція, поєднана з тотальною соціальною ізоляцією, може знищити особистість і становить форму негуманного поводження, не може бути виправдана потребами забезпечення безпеки за будь-яких причин", – відзначили у ЄСПЛ.

Нагадаємо, Каверзіна затримали правоохоронці у 2001 році. Його звинувачують у вбивстві семи осіб. З них 3 – співробітники міліції. Серед його інших злочинів – нанесення тяжких тілесних ушкоджень, незаконне зберігання вогнепальної зброї, бандитизм та розбій.

Другие новости