ПоддержатьУкраїнська

"Я хочу пройти як звичайний пацієнт", – Степанов про COVID-19 (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

'Я хочу пройти як звичайний пацієнт', – Степанов про COVID-19 (відео)

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який інфікувався COVID-19, заявив, що хоче перенести хворобу "як звичайний пацієнт", щоб на власному досвіді перевірити, як працюють протоколи лікування.

 Фото: Урядовий портал

"Увесь час пандемії я дивився на ситуацію з COVID-19 очима лікарів. Тепер маю можливість подивитися на неї очима пацієнтів. Я хочу пройти (через COVID-19, - ред.) як звичайний пацієнт, оцінити маршрути пацієнта і протоколи лікування. Буду відразу фіксувати недоліки і проблемні питання, щоб разом з командою МОЗ знаходити шляхи вирішення", - розповів він у відеозверненні у Facebook, передає "НВ".

Степанов пообіцяв, що буде відверто висвітлювати всі проблеми, і закликав усіх дотримуватися запобіжних заходів: носити маски, мити руки і уникати великого скупчення людей.

https://www.facebook.com/watch/?v=2795324967405625

Напередодні стало відомо, що в Максима Степанова діагностували COVID-19. Він перебуває вдома на самоізоляції. Президент Володимир Зеленський і глава його Офісу Андрій Єрмак, які раніше заразилися коронавірусом, перебувають в лікарні Феофанія. В ОП пояснили, що цю лікарню обрали тому, що там обладнано спеціальну ситуаційну кімнату.

Глава Верховної Ради Дмитро Разумков переносить COVID-19 вдома.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Китаї COVID-19 виявили на м’ясі, привезеному з різних країн.

Другие новости