ПоддержатьУкраїнська

Юристи знайшли під Києвом "нічийні" будинки, зведені без жодних дозволів

StopCor
StopCor

StopCor

Юристи знайшли під Києвом 'нічийні' будинки, зведені без жодних дозволів

Юристи "Стоп корупції" повідомили прокуратуру Київської області про факти грубого порушення містобудівного та земельного законодавства у селі Юрівка Києво-Святошинського району.

За даними правників, у селі на вулиці Васильківській стоять незаконно збудовані п'ять 2-3 поверхових будинки з господарськими спорудами. Будівлі звели на самовільно захоплених земельних ділянках, зазначають юристи.

"Вказані будівлі споруджені без будь-яких дозвільних документів від Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Загалом забудовано та обнесено парканом 2 гектари землі. Відсутність прав на наділи підтверджує публічна кадастрова карта України", - йдеться у документі.

Окрім того, на будинки не отримували містобудівні умови та обмеження від РДА. За них сплачена пайова участь у розвиток місцевої інфраструктури, уточнюють юристи. Однак це не заважає власникам маєтків, особи яких не встановлені, жити в будинках та навіть виставляти нерухомість на продаж.

Юристи "Стоп корупції" просять прокурора Київської області Євгена Бондаренка вивчити ситуацію та притягти винних до кримінальної відповідальності.

Юристи знайшли під Києвом ''нічийні'' будинки, зведені без жодних дозволів
Юристи знайшли під Києвом ''нічийні'' будинки, зведені без жодних дозволів

Другие новости