ПоддержатьУкраїнська

Журналісти зафіксували незаконні агітки на виборах на Закарпатті

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти зафіксували незаконні агітки на виборах на Закарпатті

Журналісти "СтопКору" зафіксували агітаційну продукцію без жодних реквізитів типографії та кількості примірників в одному з магазинів у селі Поляна, що на Закарпатті. Нелегальні агітки знайшли у родички одного з кандидатів на посаду голови об'єднаної територіальної громади.

Подробиці повідомила журналістка проекту Наталя Полинкова, яка слідкує за перебігом виборчого процесу на Закарпатті.

"За інформацією від місцевих жителів, тітка кандидата роздає гроші виборцям та відкрито агітує за свого племінника. Прямих доказів підкупу виборців журналістам зафіксувати не вдалось. Проте ми зафіксували агітаційну продукцію без жодних реквізитів типографії та кількості примірників. Тобто ця агітаційна продукція є нелегальною.

За законом "Про вибори", кандидат має відкривати передвиборчий рахунок та чітко звітувати, куди й скільки він витратив грошей на агітацію. Нелегальний друк рекламної продукції – один із засобів ухиляння від звітності під час передвиборчої кампанії, а отже, грубе порушення виборчого законодавства", – зазначила журналістка Наталя Полинкова.

Додамо, що журналісти проекту зафіксували низку порушень у ході передвиборчої кампанії. Серед них – підкуп виборців одним з учасників перегонів Андрієм Гриньовим і наміри заступника голови виборчої комісії перенести дільницю із сільради у приватний пансіонат. Окрім того, у списку кандидатів на посаду голови об'єднаної територіальної громади зареєстровані одразу 4 людей з однаковим прізвищем.

http://youtu.be/di_A78iA2Iw

Другие новости