ПоддержатьУкраїнська

Зґвалтували й намагались спалити 18-річну дівчину – суд перегляне вирок одному з убивць Оксани Макар

StopCor
StopCor

StopCor

Зґвалтували й намагались спалити 18-річну дівчину – суд перегляне вирок одному з убивць Оксани Макар

Одного з винних у вбивстві Оксани Макар, довічно засудженого Євгена Краснощока мають привезти до Центрального районного суду Миколаєва. Про це повідомляє “Укрінформ”.

 Фото: NovostiN

"Дату судового засідання щодо перегляду справи Євгена Краснощока поки ще не призначено. Можу лише повідомити, що колегія суддів Центрального райсуду міста Миколаєва, розглянувши заяву засудженого про перегляд його справи у зв'язку з нововиявленими обставинами, постановила на період розгляду заяви на переведення його з Новгород-Сіверської виправної колонії №31, де він відбуває покарання, в Державну установу "Миколаївського слідчого ізолятору", – повідомив прес-секретар Центрального районного суду Миколаєва Володимир Діденко.

Краснощок визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого пунктами 4, 10, 12 частини 2 статті 115, частиною 4 статті 152, частиною 3 статті 153 Кримінального Кодексу України, засуджений до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, в березні 2012 року в Миколаєві троє молодиків зґвалтували і спалили 18-річну Оксану Макар (вона померла через 20 днів). Обурені звірством і тим, що міліція відпустила підозрюваних, тисячі жителів Миколаєва тоді вийшли протестувати. Про трагедію дізнався весь світ.

27 листопада в Центральному суді міста Миколаєва колегія суддів винесла вирок обвинуваченим у справі про вбивство Оксани Макар. Відповідно до нього, всі троє обвинувачених отримали покарання за скоєний злочин: Євген Краснощок – довічне, Максим Присяжнюк – 15 років, Артем Погосян – 14 років позбавлення волі. Апеляційні скарги на вирок подали представники потерпілої сторони і представники обвинувачених.

Втім, 30 травня 2013 року Апеляційний суд Миколаївської області залишив у силі вирок трьом вбивцям Оксани Макар.

Тим часом, ім'я матері Оксани Макар Тетяни Суровицької після трагедії фігурувало в скандалах. Купівля нерухомості на пожертвування, п'яний дебош. Була і брудна історія, пов'язана з вітчимом Оксани Макар. Правозахисники наполягали, щоб матір притягнули до відповідальності за сутенерство.

Читайте також: "Недитячі пристрасті: у Харкові 16-річний хлопець через ревнощі жорстоко вбив свою колишню".

Другие новости