ПоддержатьУкраїнська

Кривава Лілія для агропідприємства на Одещині: як суддя Вищого госпсуду Катеринчук підігравала рейдерам

StopCor
StopCor

StopCor

Кривава Лілія для агропідприємства на Одещині: як суддя Вищого госпсуду Катеринчук підігравала рейдерам

На Одещині понад рік тривала боротьба за соєвий завод – одне з найприбутковіших агропідприємств в Україні. Баталії між "Каховка Протеїн Агро" та "Каховка Пром Агро" щодо права власності вирішували у суді. За дивним збігом обставин, а, можливо, за попередньою домовленістю, спори між компаніями потрапляли на розгляд судді Лілії Катеринчук. Вона має зв'язок із захисником ТОВ "Каховка Пром-Агро" Андрієм Богданом. Такого висновку дійшли представники фірми-власника соєвого заводу, які стали жертвами рейдерів, а згодом і продажних суддів. 

 Лілія Катеринчук

"Центральною судовою справою за участю ТОВ "Каховка Пром-Агро" є справа № 910/16594/15, предметом розгляду якої є право власності на 92/100 Цілісного майнового комплексу з переробки сої. Представництво інтересів ТОВ "Каховка Пром-Агро" здійснює Богдан А.Й., про що свідчать його численні інтерв'ю. За дивним збігом обставин в судах касаційної інстанції справи за участю ТОВ "Каховка Пром-Агро" розглядає суддя Катеринчук Л.Й. (як у Вищому господарському суді України, так і в Касаційному господарському суді у складі Верховного суду).

1. Щодо позиції судді Катеринчук Л.Й. під час розгляду справи у Вищому господарському суді України.

25.10.2017 року Вищим господарським судом України було частково задоволено касаційну скаргу Ретт.Інтер.Ес.Ей та скасовано Постанову Київського апеляційного господарського суду від 15.06.2017 року.

Кривава Лілія для агропідприємства на Одещині: як суддя Вищого госпсуду Катеринчук підігравала рейдерам

Однак суддею Катеринчук Л.Й. було висловлено окрему думку щодо Постанови ВГСУ від 25.10.2017. Так, зокрема, Катеринчук Л.Й. стверджувала, що не було підстав для скасування Постанови КАГС від 15.06.2017 року, яка була прийнята на користь ТОВ "Каховка Пром-Агро".

Ці обставини свідчать про прихильність судді Катеринчук Л.Й. до ТОВ "Кахвока Пром-Агро", а тому й до Богдана А.Й.

2. Щодо розгляду справи № 910/16594/15 у Касаційному господарському суді.

Після повторного розгляду у суді апеляційної інстанції справа № 910/16594/15 була передана до Касаційного господарського суду для перегляду в касаційному порядку.

Справа № 910/16594/15 за дивним збігом обставин була знову розподілена на суддю Катеринчук Л.Й., хоча це суперечило спеціалізації, за якою вона розглядає справи, а також порядку автоматичного розподілу справ загалом.

Крім того, під час розгляду справи в Касаційному господарському суді суддею Катеринчук Л.Й. постійно здійснювалися зловживання щодо усіх учасників справи, крім ТОВ "Каховка Пром-Агро", – зазначають у компанії.

Примітно, що усі клопотання про необ'єктивність, упередженість до учасників спору, заангажованість судді у цій справі ігнорувались і вона продовжувала розгляди.

Кривава Лілія для агропідприємства на Одещині: як суддя Вищого госпсуду Катеринчук підігравала рейдерам

"Отже, тут очевидним є той факт, що будь-які спори за участю ТОВ "Каховка Пром-Агро" розподіляються на суддю Катеричнук Л.Й., розгляд справ супроводжується порушенням прав учасників процесуального законодавства і наданням очевидної переваги ТОВ "Каховка Пром-Агро".

Іншими суддями Верховного суду висловлюються окремі думки стосовно того, що суддя Катеринчук Л.Й. надає перевагу ТОВ "Каховка Пром-Агро", однак надалі суддя Катеричнук Л.Й. залишає без розгляду або без задоволення будь-які заяви та клопотання, що спрямовані на її відвід і об’єктивний розгляд справи", – ідеться в обґрунтуванні представників компанії.

Додамо, що у травні 2018 року суддя Вищого господарського суду України Лілія Катеринчук застосовувала фізичну силу та перешкоджала професійній діяльності журналістів "СтопКору". Служителька Феміди вихопила мобільний телефон у журналістки проекту Наталі Дігтяр та мало не пошкодила його. Інцидент стався під час зйомок розслідування про імовірні корупційні зв'язки між адвокатом Андрієм Богданом та суддями Вищого господарського суду України.

Додамо, що потужний комплекс "Каховка Протеїн Агро" входив до ТОП-10 українських підприємств з переробки сої. Стабільно сплачував податки у бюджет та зарплатню співробітникам. Утім рік тому 150 працівників залишались без роботи. Діяльність комплексу була заблокована невідомими зі зброєю.

У ЗМІ повідомляли: за спробами захоплення підприємства стоять одіозні брати Сегалі – колишні власники підприємства, які кілька років переховувались за кордоном. Їх вважають винуватцями розкрадання банку "НАДРА".

Другие новости