ПоддержатьУкраїнська

Населення столиці може зрости до 5 млн осіб

StopCor
StopCor

StopCor

Населення столиці може зрости до 5 млн осіб

До 2025 року населення міста Києва може зрости до 5 млн осіб, а населення Київської агломерації, що сформується, – 7,5 млн.

Таку інформацію надали експерти з "Інституту міста" у Києві Олександр Сергієнко та Анатолій Ткачук.

Дослідники заявили, що такі висновки базуються на змісті Генерального плану Києва до 2025 року, а ще на отриманій інформації з досліджень.

"Згідно з дослідженнями Аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" й Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ, у столиці вже, фактично, проживає близько 4 млн людей, тож 2025-го їх стане ще більше. Фактичну чисельність населення Києва у 2025 році слід оцінювати, щонайменше, у 5 млн осіб", - розповіли про ситуацію з населенням автори.

Експерти додали, що відповідно до прогнозів житлового фонду в Київській області, населення приміської зони Києва може збільшитись аж у два рази.

"За оцінками розробників Генплану-2025, у шести найбільших містах навколо столиці та десяти найближчих районах Київської області житловий фонд збільшиться у 2,6 раза - з 30,4 млн кв. м до 78,5 млн кв. м, а це означає, що пропорційно зросте й чисельність населення приміської зони: з нинішніх 980 тис. до 2,5 мільйона", - додали експерти.

У разі, якщо до 2025 року буде зберігатись тенденція до житлового будівництва, як зараз, то Київ і передмістя може зіштовхнутись з катастрофічним відставанням розвитку інженерної, комунальної, транспортної, освітньої та інших видів інфраструктури життєзабезпечення.

Раніше повідомлялось, що населення Києва за рік зросло на мільйон осіб.

Нагадаємо, за період з 1 вересня до 1 жовтня поточного року населення України зменшилось на 7,3 тисячі осіб. Про це інформує Державна служба статистики України.

Другие новости

Коммунальщики Киева завысили цены на аренду техники на 24 млн грн во время строительства Подольского моста

Коммунальщики Киева завысили цены на аренду техники на 24 млн грн во время строительства Подольского моста

Прокуратура Киева направила в суд обвинительный акт по и.о. директора КП за служебную халатность

Миллиарды на ГЭС и вилла на 'намыве' под Киевом: чем известен победитель тендеров 'Укргидроэнерго' Рева

Миллиарды на ГЭС и вилла на "намыве" под Киевом: чем известен победитель тендеров "Укргидроэнерго" Рева

Единственным конкурентом Ревы было ООО "КП "Электрюгзападмонтаж-11", которое предложило на 42% низшую цену