ПоддержатьУкраїнська

1000 доларів США за уникнення відповідальності – ДБР затримало працівника поліції

StopCor
StopCor

StopCor

1000 доларів США за уникнення відповідальності – ДБР затримало працівника поліції

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали працівника слідчого відділу Оболонського управління поліції ГУ Нацполіції у місті Києві за вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, слідчий вимагав у громадянки неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США, за непритягнення її до кримінальної відповідальності за шахрайство – отримання кредиту у магазині з використанням підробленого паспорту.

11 лютого 2020 року  поліцейського затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання неправомірної вигоди.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання відносно правоохоронця запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Києва. Оперативний супровід -  Київське міське управління ДВБ Національної поліції України,

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости