ПоддержатьУкраїнська

25000 доларів США за зміну кваліфікації — слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно прокурора

StopCor
StopCor

StopCor

25000 доларів США за зміну кваліфікації — слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно прокурора

До суду направлено обвинувальний акт стосовно прокурора однієї з місцевих прокуратур міста Одеси та пособника — цивільної особи (ч. 4 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що прокурор у змові з цивільною особою, яка виконувала функції посередника, вимагав та одержав 25 000 доларів США від учасника кримінального провадження. За ці кошти він обіцяв не притягувати громадянина до кримінальної відповідальності, змінити кваліфікацію злочину за фактом шахрайства у великих розмірах, а також надалі сприяти звільненню громадянина від кримінальної відповідальності.

https://www.youtube.com/watch?v=FAf3jaaG74s

У березні 2020 року прокурора та його спільника затримано під час передачі неправомірної вигоди в сумі 25 000 доларів США.

Під час затримання пособник намагався позбутися неправомірної вигоди та викинув кошти у вікно.

Крім того, слідчими ДБР забезпечено накладення арешту на грошові кошти у сумі 6 900 доларів США, вилучені під час обшуків, з метою подальшої конфіскації на користь держави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певної діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. Процесуальне керівництво — Офіс Генерального прокурора. Оперативне супроводження — УСР в Одеській області ДСР Національної поліції.

Другие новости