ПоддержатьУкраїнська

420 тис грн збитків державі – ДБР повідомило про підозру ексголові Фонду держмайна України

StopCor
StopCor

StopCor

420 тис грн збитків державі – ДБР повідомило про підозру ексголові Фонду держмайна України

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру колишньому голові Фонду державного майна України. Посадовець підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідування встановлено, що експосадовець, перебуваючи на посаді начальника регіонального відділення Фонду, погодив призупинення нарахування орендної плати, чим незаконно змінив умови договорів оренди на користь третіх осіб. Згідно висновку судово-економічної експертизи, дії підозрюваного завдали збитків державі на суму 420 тис грн.

Наразі слідчі ДБР проводять обшуки за місцем проживання та реєстрації підозрюваного. Вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід — Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Другие новости