ПоддержатьУкраїнська

Тіньовий міністр АПК: журналісти назвали прізвище неофіційного куратора галузі

StopCor
StopCor

StopCor

Тіньовий міністр АПК: журналісти назвали прізвище неофіційного куратора галузі

Кадрове перезавантаження чи перерозподіл корупційних потоків? Замість прозорих конкурсів більшість аграрних ДП отримали тимчасових керівників, які заробляли на тіньових схемах ще за часів Януковича. Хто ж насправді стоїть за сумнівними кадровими рішеннями в агросекторі, які призводять до розкрадань у державних підприємствах? З’ясовувала Марія Гураль.

https://www.youtube.com/watch?v=TdKFyO_wsKA

На думку експерта-політолога Ростислава Балабана, після реорганізації МінАПК та його приєднання до Міністерства розвитку економіки, у відомстві сталися не довгоочікувані зміни, а всього лише перерозподіл корупційних потоків.

Близько півсотні аграрних ДП в Україні й донині не мають легітимних керівників. І попри те, що Тимофій Милованов уже не має жодного стосунку до Мінекономрозвитку, його кадрову політику продовжує колишній заступник.

Адже Тарас Висоцький і досі працює у відомстві. Сам Тарас Миколайович ніколи й не приховував, що він — людина пана Тимофія, і саме той привів його до влади.

«Фактично після призначення Тимофія міністром, що відбулося 29 серпня, вночі він мені написав, що потрібно в Черкасах звільнятися та приїжджати пробувати подаватися на заступника. Фактично я за один день звільнився, зібрав свої речі, бо я там жив, і приїхав. І вже 2 вересня написав заяву, подав декларацію», — розповів пан Висоцький в інтерв’ю журналістам «СтопКору».

 ''Я за день звільнився з Черкаської ОДА, сів у машину і написав заяву про призначення заступником міністра'', - Тарас Висоцький

Але це насправді лише верхівка айсберга, все найцікавіше приховане глибше. Адже у медіа вже давно можна знайти інформацію про те, що Милованов призначив Висоцького своїм заступником не просто так. А на прохання їхнього спільно знайомого Алекса Ліссітси, якого вважають тіньовим куратором аграрної галузі.

Другие новости