ПоддержатьУкраїнська

9 травня у районі проведення ООС загинув український військовий

StopCor
StopCor

StopCor

9 травня у районі проведення ООС загинув український військовий

У районі проведення ООС тривають бої. Окупанти не знижують активність обстрілів. В результаті, 9 травня від ворожої кулі загинув один український військовий, ще 6 отримали сильні поранення. Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати ЗСУ із застосуванням заборонених "Мінськими домовленостями" ствольної артилерії та мінометів.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення прес-служби ЗСУ.

Внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі загинув український військовий. Трагедія сталася 9 травня, вночі. З життя пішов 49-річний захисник України. Ще 6 військових ЗСУ отримали поранення. Стан одного із них медики оцінили як важкий, у решти – середньої важкості.

За останню добу, з опівночі, українські військові зафіксували 14 прицільних обстрілів опорних пунктів.

"У районі населених пунктів Артемове, Зайцеве та Причепилівка на Луганському напрямку противник обстріляв наші позиції з мінометів калібрів 120 та 82 мм. У бік наших військових загалом окупанти випустили близько 40 мін різних калібрів. Вогневі провокації противника зі стрілецької зброї та гранатометів також відбулися в районі Новозванівки на Луганському напрямку, а також в районах Авдіївки, Водяного, Красногорівки, Опитного, Широкиного та Шахти Бутівка на Донецькому напрямку. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону. У 6 випадках наші військові відкривали адекватний вогонь у відповідь", – розповіли в ЗСУ.

Не менше окупанти гатили й 9 травня. На День Перемоги російські війська 73 рази відкрили вогонь по мирних жителях Донбасу та українських військових. Найбільше обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку.

"На Донецькому напрямку зафіксовано 57 ворожих обстрілів, переважно зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Вогневі зіткнення відбулися в районах Авдіївки, Водяного, Верхньоторецького, Богданівки, Гнутового, Кам’янки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського, Новогнатівки, Новотроїцького, Опитного, Павлополя, Пісків, Піщевика, Старогнатівки, Широкиного та шахти Бутівка. Поряд з цим, в 11 випадках противник застосовував ствольну артилерію та міномети… Загалом у бік наших військових було випущено 17 артилерійських снарядів калібру 122 мм. З мінометів калібрів 120 та 82 мм противник вів обстріли наших опорних пунктів в районах Авдіївки, Богданівки, Верхньоторецького, Новотроїцького, Опитного та Пісків. У бік наших військових загалом було випущено понад 50 мін різних калібрів", – зазначили українські військові.

На Луганському напрямку було відзначено 16 ворожих обстрілів. Найбільше постраждали Зайцеве і Новолуганськ. Там російська армія гатила із мінометів та стрілецької зброї різних типів і калібрів, а також озброєння БМП.

"Окрім того, ворог обстрілював наші опорні пункти в районах населених пунктів Катеринівка, Кримське, Майорське, Новозванівка, Троїцьке. Загалом, на Луганському напрямку, у бік наших військових було випущено понад 100 мінометних мін різних калібрів", – резюмували в ЗСУ.

Другие новости