ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" провели демонтаж 25 незаконних газових заправок у столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' провели демонтаж 25 незаконних газових заправок у столиці

Активісти "Стоп корупції" спільно з представниками КМДА та патрульною поліцією Києва провели демонтаж 25 нелегальних заправок у столиці. Подробиці спільної боротьби розповів правозахисник "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

"Представники столичної влади та правоохоронних органів столиці відреагували на численні заклики громадськості покласти край незаконному та небезпечному бізнесу у Києві. Ми неодноразово фіксували порушення в роботі АГЗС. Серед основних небезпек – відсутність дозволів на розміщення газового обладнання, сусідство з житловими будинками, школами та дитсадками. Серія демонтажів – це лише початок спільної боротьби громади, міської влади та поліції із газовими нелегалами", – розповів правозахисник "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Додамо, що активісти проекту неодноразово викривали незаконні заправки, а журналісти проекту робили про діяльність нелегалів розслідування.

Зазначимо, що такі вибухо- та пожежонебезпечні об'єкти, як заправки, класифікуються містобудівним законодавством, за можливими наслідками настання надзвичайних подій, як 4-5 категорія складності. Це зобов'язує замовників отримувати дозвіл на будівництво, а до того проходити обов'язкову будівельну експертизу. Окрім того, така діяльність неможлива без сертифіката відповідності та офіційного дозволу. Реєстр таких об'єктів веде Державна служба з питань праці України. Саме там контролюють діяльність АГЗС та слідкують за рівнем шкідливих відходів. Порушення та недбальство у цій сфері може призвести до потенційної небезпеки настання надзвичайних подій: людських жертв, екологічного забруднення територій, зазначають активісти "Стоп корупції".

Нагадаємо, активісти та журналісти "Стоп корупції" у ході рейдів розсекретили цілу мережу нелегальних газових заправних станцій у столиці. Заправки працюють без дозволів, нехтують нормами безпеки та не сплачують жодних податків у місцевий бюджет. За даними стопкорівців, через бізнес нелегалів повз бюджет міста проходять до 10 мільйонів гривень на місяць, а жителі столиці живуть як на пороховій діжці, адже пункти розміщують по сусідству з житловими будинками та техстанціями. У таких умовах будь-яка необачність може коштувати людям життя. У ході численних рейдів активістам проекту вдалось добитися закриття та арешту обладнання низки заправок. Серед таких об'єктів – пункти найбільшої мережі газових заправок "Барс 2000".

Активісти ''Стоп корупції'' провели демонтаж 25 незаконних газових заправок у столиці
Активісти ''Стоп корупції'' провели демонтаж 25 незаконних газових заправок у столиці
Активісти ''Стоп корупції'' провели демонтаж 25 незаконних газових заправок у столиці
Активісти ''Стоп корупції'' провели демонтаж 25 незаконних газових заправок у столиці

Другие новости