ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" з Донеччини зустрілись із представницею комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ольгою Черваковою

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' з Донеччини зустрілись із представницею комітету ВР з питань свободи слова та інформації Ольгою Черваковою

Представники "Стоп корупції" зі Святогірська зустрілись із народним депутатом – членом комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Ольгою Черваковою. Зустріч пройшла у рамках виїзного засідання комітету у зону проведення АТО.

Подробиці повідомив голова святогірського осередку "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

"Ми поспілкувались із народним депутатом та заступницею голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольгою Черваковою. Озвучили усі факти порушення прав та свобод журналістів у нашій організації. У місті спостерігається саботаж в роботі прокуратури. Так, справу про напад на мене під час фіксації засідання міської ради уже двічі завертали з прокуратури на слідчого. А скандальну справу про вирубку дерев у Національному парку "Святі гори" – взагалі закрили. І це при повній доказовій базі.

Ольга Червакова зафіксувала усі деталі та заявила про намір викласти усі факти порушень з боку правоохоронців у зверненні на ім'я головного прокурора України Юрія Луценка", – зазначив голова святогірського осередку "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Нагадаємо, активісти "Стоп корупції" у Святогірську викрили незаконну вирубку лісу в НПП "Святі гори".

"У прифронтовій зоні – Національному природному парку "Святі гори" – оголошено режим тиші для лісорубів. Проте Святогірська команда "СтопКору" фіксує в Теплинському лісництві порушників.

Директор Національного парку навідріз відмовився вірити у правдивість оприлюдненого активістами відео", – розповіли в святогірському осередку "Стоп корупції".

"СтопКор" зібрав круглий стіл і долучив до аналізу проблеми екологів з Харкова. Ті порахували збитки від знищення дерев і рідкісних рослин – понад 300 млн грн!

Крім того, відокремлений підрозділ "Стоп корупції" відвідав Департамент екології та природних ресурсів в Донецький області та надав відеодокази правопорушення, що було вчинене 4 та 5 квітня 2017 року в НПП "Святі гори".

Також активісти за даним фактом звернулися до Керівника Донецької воєнно-цивільної адміністрації П. Жебрівського П. з ініціацією створення фахової комісії за участю Департаменту екології та природних ресурсів в Донецький області, Державної екологічної інспекції в Донецький області.

"Висновки робочої групи з вивчення ситуації підтвердили – вирубки дійсно були, а ліс розкрадали. Утім слідство за незаконне знищення лісу Слов'янська поліція вела недовго і провадження закрили вже за два тижні", – додали активісти "Стоп корупції".

Активісти й журналісти "СтопКору" запевняють: продовжуватимуть війну з корупцією і далі боротимуться за збереження природи.

Другие новости