ПоддержатьУкраїнська

Бойовики активізувалися на новому напрямку – штаб АТО

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики активізувалися на новому напрямку – штаб АТО

Зранку, 9 лютого, у штабі АТО повідомили про 83 обстріли за минулу добу. За даними українських військових, у середу 8 лютого, проросійські бойовики активізувались ще на одному напрямку – Луганському. При цьому бої у секторах Маріуполя та Донецька ні на мить не припинялись протягом усієї минулої доби, резюмував речник прес-центру штабу АТО Леонід Матюхін.

Новину повідомляє "Преса України".

Загалом штаб АТО зафіксував 82 обстріли. Втрат серед ЗСУ, за офіційними даними, немає.

На Донеччині незаконні збройні формування (НЗФ) атакували Луганське. Тут, спочатку, українські позиції бойовики накрили 152 міліметровою артилерією, а згодом "додали жару" зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів. Також Луганське згодом НЗФ обстріляли із танка.

Загалом під шквальними обстрілами у середу опинились бійці АТО та мирні мешканці Невельського, Верхньоторецького, Кам'янки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Троїцького, Луганського, Миронівського та Зайцевого. По Авдіївці також вогонь вели танки "ДНР".

"На Луганському напрямку з артилерії 152 та 122 міліметри загарбники обстрілювали Новотошківське та Кримське. З мінометів – Малинове, а з гранатометів і стрілецької зброї – Катеринівку, Попасну, Кримське, Новозванівку, Жовте та Новоолександрівку. По Новозванівці вели вогонь БМП та БТР ворога", – звітували у прес-центрі штабу АТО.

У той час на Маріупольському напрямку зі 152 та 122 міліметрової артилерії бандформування "ДНР" обстрілювали Мар'їнку, Лебединське та Широкине. З мінометів – Широкине і Гнутове, а з гранатометів та стрілецької зброї Лебединське, Водяне, Павлопіль та знову ж – Широкине та Гнутове.

Нагадаємо, напередодні військові 16-го батальйону 58 бригади ЗСУ звернулись до Петра Порошенка із закликами підтримати блокаду на Донбасі.

Другие новости