ПоддержатьУкраїнська

Бойовики перекинули на окуповані території Луганщини "Смерчі" – Тимчук

StopCor
StopCor

StopCor

Бойовики перекинули на окуповані території Луганщини 'Смерчі' – Тимчук

Групою "Інформаційний спротив" (ІС) було відзначене перекидання незаконними збройними формуваннями Донбасу систем залпового вогню "Смерч" в сторону Лутугиного (Луганщина). В ІС припускають, що бойовики з допомогою цього озброєння хочуть здійснити раптову провокацію на заздалегідь вибраному місці.

Про це повідомив координатор ІС, військовий експерт Дмитро Тимчук.

За його словами, між окупованим Луганськом і авторозв'язкою на південь від населеного пункту Розкішне ІС зазначила переміщення двох 300-мм систем залпового вогню 9К58 "Смерч". Крім того, пише Тимчук в соцмережі, у ворожій колоні були також транспортно-заряджаючі машини, один БТР-80, два джипи, один УАЗ-469 і одна бронемашина ГАЗ-233014 "Тигр".

Згадувана техніка приховано (у сутінках) прямувала на південний захід, в сторону населеного пункту Лутугине, відзначають в ІС. За інформацією Тимчука, для безперешкодного просування колони на певних ділянках траси були розставлені знаки «дорожні роботи». Військовий експерт допускає, що можливо ця техніка слідувала до «Лутугинського табору» для навчань. Також він не виключає ймовірність перекидання зазначених систем залпового вогню далі на захід. Тимчук нагадав, що "Смерчі" в складі "1-го АК ДНР" (район Макіївка - Горлівка) перебувають під наглядом розвідки ЗСУ, і перекидання цього підрозділу можливе задля здійснення збройної провокації щодо української армії на вже обраному місці.

До слова, координатор ІС Дмитро Тимчук також повідомив, що в окупований Донецьк прибула знімальна група російського телебачення. Вони будуть висвітлювати "патріотичне піднесення" серед місцевого населення "ДНР".

Нагадаємо, 23 лютого, донецькі партизани з групи українського опору залишили без електропостачання штаб окремої артилерійської бригади особливого призначення "Кальміус". Вони підірвали трансформатор, який живив штаб бойовиків електроенергією.

Другие новости