ПоддержатьУкраїнська

Бразильський найманець "ЛДНР" проведе в тюрмі 13 років

StopCor
StopCor

StopCor

Бразильський найманець 'ЛДНР' проведе в тюрмі 13 років

В середу, 25 січня, бразильського найманця з "ЛДНР" Рафаеля Лусваргі засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна за співпрацю з терористами. Чоловіка визнали причетним до формування самопроголошених республік на території України та вербуванні найманців в ряди бойовиків. Український журналіст Денис Казанський назвав таку злагоджену роботу суду ідеальною.

Про це журналістам повідомили в прес-центрі столичної прокуратури.

Чоловіка було затримано в аеропорту "Бориспіль" ще в жовтні 2016 року, коли прилетів до Києва, щоб влаштуватися на роботу в Одесі.

Після детального розслідування було встановлено, що Лусваргі перебував у складі 1-го мотострілецького батальйону "Вікінг" 1-ї бригади "ДНР" протягом вересня 2014-го – травня 2015-го року. Бразилець виконував функції керуючого ротою, інструктора та розвідника. Неодноразово брав участь у бойових діях в районі с. Вергулівка, Первомайське, Горлівка, Старобешеве, а також в боях під Дебальцевим та Донецьким аеропортом. Крім того, чоловік займався вербуванням найманців "ЛДНР".

Бразильський найманець ''ЛДНР'' проведе в тюрмі 13 років

Рафаеля Лусваргі було засуджено до 13 років ув'язнення з конфіскацією майна за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної організації) та ч. 2 ст. 260 ККУ (створення не передбачених законом збройних формувань).

Бразильський найманець ''ЛДНР'' проведе в тюрмі 13 років

Вирок вже прокоментував журналіст Денис Казанський, який назвав бразильця переможцем в номінації "Мудак 2016" і заявив, що саме так в ідеалі повинен працювати український суд.

"Суд дав Лусваргі 13 років. Той рідкісний випадок, коли бойовик отримав реально заслужений термін на повну котушку. Був би місцевий – міг би зарешать, скостити термін, або зовсім звалити в Росію, як який-небудь Арсен Клінчаєв. Але у бразильця зв'язків в Україні немає, тому в його відношенні українська феміда спрацювала так, як і повинна працювати в ідеалі", – відзначив він.

Нагадаємо, напередодні військовий експерт Юрій Бутусов назвав приведення до кримінальної відповідальності Лусваргі відмінною роботою СБУ та колективу сайту "Миротворець".

Другие новости