ПоддержатьУкраїнська

Чиновник отримав 10 років тюрми за хабар у 357 тисяч гривень

StopCor
StopCor

StopCor

Чиновник отримав 10 років тюрми за хабар у 357 тисяч гривень

Такий термін покарання за хабарництво отримав колишній заступник голови Державної інспекції сільського господарства України. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

"Вироком Кіровського районного суду міста Кіровограда визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, колишнього заступника голови Державної інспекції сільського господарства України, який в серпні 2014 був викритий під час одержання неправомірної вигоди в сумі 357 тис. грн (за курсом НБУ на той час це становило майже 30 тис. дол.) за видачу дозволу на зняття родючого шару ґрунту для проведення робіт з видобутку корисних копалин на території Кіровоградської області", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що, незважаючи на спроби втечі злочинця, знищення частини грошових коштів, вплив на свідків для надання неправдивих свідчень і вчинення інших дій для ухилення від кримінальної відповідальності, судді прийняли законне й обґрунтоване рішення.

Цим вироком посадовій особі призначено покарання у вигляді реального позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією половини майна, в тому числі грошових коштів в сумі понад 40 тисяч доларів дохід держави, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на 3 роки та позбавленням 5 рангу посади державного службовця.

Другие новости