ПоддержатьУкраїнська

Чиновнику Держслужби експортного контролю висунули обвинувачення за хабар у 250 тис. дол.

StopCor
StopCor

StopCor

Чиновнику Держслужби експортного контролю висунули обвинувачення за хабар у 250 тис. дол.

Високопосадовцю Державної служби експортного контролю України С.М.Головатому висунуто обвинувачення у вимаганні та отриманні 250 тисяч доларів хабара та прийнятті завідомо неправомірних рішень. Про це повідомляють у прес-службі НАБУ.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України досудове розслідування стосовно чиновника було завершено та передано для ознайомлення стороною захисту.

Досудовим слідством встановлено, що С.Головатий, перебуваючи на посаді заступника директора департаменту — начальника відділу департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю України отримав 250 тисяч доларів США хабара за реєстрацію та видачу дозволу підприємству "Мотордеталь-Конотоп" на торгівлю товарами військового та подвійного призначення (комплектуючих до двигунів військових автомобілів, БТРів та танків) за кордон.

Високопосадовця затримали під час передачі частини вказаної суми посередником — представником фірми, що попри проведення в Україні антитерористичної операції, хотіла експортувати товари подвійного призначення за кордон.

"Антикорупційні прокурори вимагають притягти високопосадовця до кримінальної відповідальності згідно ч.4 ст. 368 Кримінального Кодексу України", — сказано в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років із конфіскацією майна.

На все майно обвинуваченого накладено арешт, його конфіскація можлива за вироком суду.

Хабарнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який в подальшому було змінено на заставу у розмірі 3,6 мільйона гривень.

Підозрюваного відсторонено від займаної посади на час проведення досудового розслідування та судового розгляду.

Другие новости

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Руководителя отделения больницы во Львовской области поймали на взятке за фиктивную инвалидность уклонистам

Врачи выдавали фальшивые медицинские заключения о состоянии здоровья "пациентов", на основании которых военнообязанные признавались непригодными к службе