ПоддержатьУкраїнська

Депутати Європарламенту дали екологічну оцінку Авдіївському КХЗ

StopCor
StopCor

StopCor

Депутати Європарламенту дали екологічну оцінку Авдіївському КХЗ

Авдіївку і ряд об'єктів в цьому населеному пункті відвідали депутати Європейського парламенту в супроводі дипломатів і представників Верховної Ради України. Побували й на Авдіївському коксохімі, щоб оцінити екологічну обстановку на підприємстві, яке, як відомо, викидає в атмосферу шкідливі речовини.

Новину повідомляє "Преса України".

Як повідомляється в прес-релізі компанії, депутати ознайомилися з виробничим процесом, оцінили екологічну програму підприємства.

При цьому наголошується, що, попри розташування заводу в зоні активних бойових дій, на АКХЗ продовжують дбати про чистоту виробничого процесу. За останні три роки на підприємстві реалізували ряд важливих природоохоронних проектів: реконструювали сульфатне відділення, побудували установки грануляції пеку і термокаталітичного дожигу. Це дозволило значно знизити викиди пилу та інших забруднюючих речовин в атмосферу.

Всього за час бойових дій група "Метінвест" інвестувала в екологічні заходи в Авдіївці 177,4 млн грн.

Надзвичайний і повноважний посол Словенії в Україні Наташа Прах висловила задоволення ситуацією на заводі.

"Ми всі багато читали й спостерігали за тим, що відбувається з Авдієвським коксохімзаводом, коли його обстрілювали. Я хочу подякувати керівникам підприємства і його співробітників за те, що детально пояснили ситуацію. Видно, який колосальний труд вкладений в те, щоб завод працював. І що всі екологічні загрози, які могли виникнути, контролюються", – сказала посол, слова якої наводяться в прес-релізі.

У свою чергу депутат Європейського парламенту від Литви, керівник неформальної групи друзів "Україна – ЄС" в Європарламенті Пятрас Ауштрявічюс вказав на стійкість керівництва і колективу заводу, який, незважаючи на всі провокаційні дії з боку окупованих територій, зумів вижити: "це велике досягнення".

"У заводу ще є сили, щоб удосконалювати продукцію і технології. Це те, що необхідно Україні – робочі місця, платежі в бюджет, вихід на міжнародні ринки з новою продукцією. І керівництво заводу, і колектив тримаються дуже сміливо", – констатував депутат Європарламенту.

Генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов підкреслив, що Авдіївський коксохім працює відповідно до міжнародних екологічних стандартів.

"Обстріл, відсутність газу, технічної води та електроенергії не стали для нас приводом знизити задану планку. У 2017 році плануємо реалізувати ще один великий проект, спрямований на усунення викидів шкідливих речовин з місткостей і сховищ смолоперегінного цеху. Інвестуємо в нього 3 млн грн", – додав гендиректор.

Нагадаємо, АКХЗ знаходиться в зоні активних бойових дій з червня 2014 року. За цей час на території підприємства розірвалося понад 320 снарядів, 12 заводчан загинули, понад 50 отримали поранення. АКХЗ зупиняв роботу 15 раз, понад 200 разів підприємство було повністю знеструмлене.

АКХЗ – найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Випускає 31 вид продукції, основним з яких є кокс для металургії. Продукція поставляється як на українські підприємства, так і закордонним компаніям. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" – керуюча компанія групи "Метінвест".

Другие новости