ПоддержатьУкраїнська

Директор підприємства на Черкащині підозрюється у привласненні 800 тис грн бюджетних коштів

StopCor
StopCor

StopCor

Директор підприємства на Черкащині підозрюється у привласненні 800 тис грн бюджетних коштів

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури директору підприємства повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підозрюваний в грудні 2019 року уклав договір з Черкаською облдержадміністрацією про будівництво об’єкту медичної інфраструктури в м. Черкаси, усвідомлюючи неможливість проведення масштабного будівництва медичної установи за короткий строк. Вже в кінці того ж місяця він надав підроблений акт виконаних робіт, в якому зазначено про повне завершення будівництва об’єкту. У подальшому на підставі документа на рахунки підприємства були перераховані кошти за нібито проведену роботу.

Таким чином, згідно з висновком експертизи, бюджету завдано збитки в особливо великих розмірах на майже 800 тис грн.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. За матеріалами Черкаської обласної прокуратури

Другие новости