ПоддержатьУкраїнська

Посадовця Держслужби геології та надр і його співучасників судитимуть за одержання 30 тис дол США хабара

StopCor
StopCor

StopCor

Посадовця Держслужби геології та надр і його співучасників судитимуть за одержання 30 тис дол США хабара

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за вимагання, протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації, службове підроблення та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 206-2, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник одного зі структурних підрозділів Державної служби геології та надр України у березні-червні 2019 року вимагав та отримав від директора приватного товариства, яке займається видобуванням корисних копалин на території Житомирської області, неправомірну вигоду у розмірі 30 тис доларів США. За таку суму він пообіцяв не вживати заходів державного контролю щодо виявлених під час перевірки порушень. Щоб приховати незаконну діяльність, він залучив ще трьох осіб, які безпосередньо отримували кошти та передавали йому.

Окрім цього, двоє посередників, отримавши на підставі підроблених документів частки статутного капіталу власників підприємства, яке також видобуває корисні копалини на території Полтавської області, вимагали від його керівника передати їм 390 тис доларів США. За ці кошти вони пообіцяли не вчиняти інші протиправні дії щодо товариства.

Однак, здійснити незаконну оборудку їм не вдалося. Завдяки спільним діям прокуратури, співробітників Департаменту військової контррозвідки СБУ та слідчих територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, вони були викриті та затримані.

Публічне обвинувачення підтримуватиме Житомирська обласна прокуратура.За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Другие новости