ПоддержатьУкраїнська

До 10 років за ґратами засуджено чоловіка, який хотів вбити перехожого (ФОТО)

StopCor
StopCor

StopCor

До 10 років за ґратами засуджено чоловіка, який хотів вбити перехожого (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 38-річного, раніше судимого мешканця  м. Люботина, за фактом закінченого замаху на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України) та призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Олександр Ільєнков, досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2021 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, обурився, що по вулиці йшла компанія молодих людей, які гучно слухали музику біля його домоволодіння.

З одним із молодиків у чоловіка виник конфлікт. Після цього він взяв ніж та, наздогнавши компанію вже на іншій вулиці, напав на потерпілого та наніс йому удар ножем в шию.

Смерть потерпілого не настала завдяки своєчасно наданій медичній допомозі.

Обвинувачений під час розгляду справи судом свою провину не визнав та запевняв, що наміру на вбивство в нього не було та він хотів лише спричинити потерпілому тілесні ушкодження.

Вироком суду  Люботинського міського суду Харківської області від 25 листопада 2021 чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України, та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Довідково: На цей час вирок не набрав законної сили, триває час на його апеляційне оскарження.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости