ПоддержатьУкраїнська

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

StopCor
StopCor

StopCor

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

Экс – нардепу Шепєлеву «шиють» нові справи

Олександру Шепелєву, колишньому народному депутатові України, який перебуває у міжнародному розшуку, угорські компетентні органи відмовили в наданні статусу втікача. Про це повідомила агенція "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в дипломатичних колах. 

Щоправда, Олександр Шепелєв-старший, адвокат і батько колишнього народного обранця, цю інформацію вже спростував.

У минулій програмі ми показали ґрунтовне спеціальне розслідування про діяння екс-парламентарія Шепелєва. Нагадаємо, що народного депутата 5-го і 6-го скликань Олександра Шепелєва було затримано в його день народження, 4 липня, у Будапешті з угорським паспортом на прізвище Шевченко. Тут, в Україні, його підозрюють у злочинах, передбачених двома статтями Кримінального кодексу – розкраданні в особливо великих розмірах і замаху на вбивство. Ці епізоди пов’язані, зокрема, з аферами навколо банку "Родовід": у 2009 році фінансова установа, яка збанкрутувала, не витримавши кризи, отримала рефінансування від Нацбанку – велику державну грошову допомогу, частину якої тоді просто розікрали. Народний депутат Шепелєв на той час був тіньовим куратором "Родовід Банку" і впливав на прийняття рішень його тимчасовим адміністратором Сергієм Щербиною. Той сьогодні вже перебуває на лаві підсудних.

Підозри щодо організації Шепелєвим замаху на вбивство пов’язані з персоною банкіра Сергія Дядечка, який колись був одним із співвласників і менеджерів "Родовід Банку". У березні 2013 року автомобіль Дядечка обстріляли з автоматичної зброї, а сам він вижив тільки дивом. За цей злочин судять групу осіб, зокрема і бізнесмена Василя Даниліва, кума Олександра Шепелєва, який, за версією слідства, і замовив цей злочин.

Окрім, власне, замаху на Дядечка, з ім’ям Шепелєва пов’язують іще щонайменше дві кримінальні історії – вбивство банкіра Кириченка 2003 року та полковника МВС Єрохіна 2006-го.

У кожному разі, якщо Шепелєва видадуть в Україну, це може спричинити доволі цікаві процеси: надто вже багато знає про фінансові оборудки сильних світу цього цей колишній народний обранець від Блоку Юлії Тимошенко, а згодом і член фракції Партії регіонів.

"Знак оклику" уважно стежитиме за розвитком подій навколо цієї одіозної персони.     

ТВі    

Читайте также: Верховный Суд отменил решение судов предыдущих инстанций по банку “Союз”

Другие новости