ПоддержатьУкраїнська

Голосіївське управління Нацполіції пікетували через незаконний ресторан у столиці

StopCor
StopCor

StopCor

Голосіївське управління Нацполіції пікетували через незаконний ресторан у столиці

Активісти "Стоп корупції" пікетували Голосіївське управління Нацполіції з вимогою провести розслідування справи про самазахоплення земельної ділянки на березі заплави Галерна. На цій території бізнесмени самовільно збудували та відкрили ресторан.

Подробиці акції повідомив журналіст Сергій Медяник.

"Земля, на якій бізнесмени звели ресторан, знаходиться у комунальній власності й передбачена для організації та проведення фізкультурно-спортивних заходів. У поліції нам зізнались, що перебувають у патовій ситуації, мовляв, зловмисники уже встигли за поширеною в Україні схемою узаконити нелегальне будівництво. Для цього спритники підкупили суддю. Проте у поліції пообіцяли, що протягом тижня проведуть перевірку, для цього відправлять запити у компетентні служби. Загалом правоохоронці готові до співпраці", – зазначив журналіст Сергій Медяник.

Після цього активісти проекту пікетували ресторан "Галерний" з вимогою згорнути незаконну діяльність та звільнити землю київської громади. Борці з корупціонерами повідомили власників закладу про демонтаж будівлі, який може відбутись уже найближчим часом.

Нагадаємо, журналісти "СтопКору" зафіксували порушення Водного та Земельного кодексів у діяльності керівництва ресторану "Галерний" у Голосіївському районі столиці.

"За документами в куточку споживача, заклад отримав ліцензію на використання одного касового апарату, на ділі працюють дві каси. Окрім того, ми виявили цілу серію кричущих порушень у роботі ресторану. "Галерний" в порушення Водного кодексу розміщений на береговій смузі, більше того, ресторатори захопили не лише берег, а й залізли у воду", – нагадав журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

За даними журналістів, ділянка, на якій розміщений ресторан, за Генпланом від 2002 року входить до зони зелених насаджень загального користування і частково дійсно попадає у межі берегової захисної смуги. Проте у Департаменті архітектури КМДА в очі не бачили проектної документації від комплексу "Галера" і не давали дозволів на його розміщення.

У ДАБІ повідомили, що замовником будівництва по вулиці Набережно-Корчуватській, 35 виступив такий собі Андрій Кальченко. Саме він подавав декларацію на початок робіт і на запуск в експлуатацію. Право власності на ресторан у Галерній заплаві оформлено на ТОВ "РК Галера". У Департаменті земельних ресурсів КМДА навіть зареєстрований землевідвід "на експлуатацію та обслуговування об'єктів рекреаційного значення", – додали активісти.

Другие новости