ПоддержатьУкраїнська

Голова райради, який перешкоджав діяльності журналістів, у поліції не визнав своєї провини

StopCor
StopCor

StopCor

Голова райради, який перешкоджав діяльності журналістів, у поліції не визнав своєї провини

Журналісти "СтопКору" пройшли 4 години допиту у поліції Рокитнівського району. У відомстві також взяли свідчення у голови Рокитнівської райради та членів його родини. Про це повідомляє журналістка Лілія Ткачук, яка проходить у справі як свідок.

"Допит тривав 4 години, окрім мене, допитали відеооператора та водія проекту. Голова Рокитнівської райради Григорій Мініч свою провину у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста заперечив. Заперечила свою провину і невістка Мініча. Вона заявила, що не затуляла дорогу авто знімальної групи, а просто припаркувалася.

На цьому етапі для родини Мінічів інцидент може обійтися сплатою штарфу за адміністративне порушення. Однак у поліції хочуть провести перехресний допит, щоб відтворити всі обставини справи. До того ж, за словами слідчого Андрія Смика цей інцидент став резонансною справою і у поліції запевнили, що планують розслідувати справу саме за 171 статтею - про перешкоджання професійній діяльності журналіста", - зазначає журналістка "СтопКору" Лілія Ткачук.

Нагадаємо, Лілія Ткачук постраждала під час виконання редакційного завдання у Рокитному на Рівненщині. Голова місцевої райради та члени його родини перешкоджали знімальній групі знімати свої будинки і перекривали дорогу авто "СтопКору" своїми машинами.

Другие новости