ПоддержатьУкраїнська

Хмельницькі активісти вимагають від очільника області призначення голови Держпродспоживслужби

StopCor
StopCor

StopCor

Хмельницькі активісти вимагають від очільника області призначення голови Держпродспоживслужби

Голова хмельницького осередку "Стоп корупції" звернувся до голови Хмельницької ОДА та керівника Держпродспоживслужби України з вимогою призначити очільника Держпродспоживслужби у місті.

Про це Артур Сторожук написав на своїй сторінці у соцмережі.

"Звертаюсь відкрито, пропоную підшукати кандидатуру на ваш розсуд, щоб уникнути непотрібних розмов на тему, що я когось лобіюю або сам претендую на цю посаду (вже чув такі розмови). Якщо знову хтось одіозний або замішаний в корупційних схемах – не пройде, ми не дамо, а якщо кваліфікований трудяга – то вперед. Але досить вже тягнути час... До мене звертаються працівники відомства зі скаргами на непросту епізоотичну ситуацію в області та вважають, що подолати проблему без очільника служби складно.

З одного боку погоджусь, що очільник потрібен, з другого – не розумію, чим займаються в.о. та профільні спеціалісти. Невже для вирішення проблем працівник, який має досвід, освіту та кваліфікацію повинен особисто від головнокомандувача почути, що потрібно виконати свою роботу? А він взагалі сам не в курсі, за що йому заробітну платню щомісяця видають? Як в анекдоті – без керівника ніхто не працює? То в такому разі керівник потрібен хоча б для того, щоб спитати: хлопці, а чого до моєї появи ви нічого не зробили?", – написав голова хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук у своєму "Фейсбуці".

Нагадаємо, раніше Хмельницька обласна державна адміністрація не погодила на посаду начальника управління Держпродспоживслужби кандидатуру Грушка. Про це представники ОДА повідомили активістів місцевого осередку "Стоп корупції" в офіційному листі.

"Своє рішення посадовці ОДА мотивували намаганням уникнути загострення суспільно-політичної ситуації в регіоні. Фактично в адміністрації дослухалися голосу громадськості та не ухвалили призначення на керівну посаду Грушка. З критикою його кандидатури в ОДА звернулись не лише ми, а й наші колеги представники "Автомайдану", ГО "Халк", ВО "Самооборона. Громадський контроль". Грушко – сват колишнього губернатора області часів злочинного режиму Януковича, який наслідував приклад екс-президента і теж втік з посади.

Ми перевірили декларацію і з'ясувалось, що у Грушка колекція мотоциклів на мільйон доларів, у користуванні позашляховик Хаммер. І цей чоловік прагнув очолити Держпродспоживслужбу, у яку входить одразу 7 служб – санстанція, ветеринарна служба, фітосанітарна. Це ж яка корупційна лазівка могла би бути для Грушка, який звик жити на широку ногу", – нагадує голова Хмельницького осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук.

Другие новости