ПоддержатьУкраїнська

Хмельницького чиновника, причетного до земельних афер, можуть звільнити з посади

StopCor
StopCor

StopCor

Хмельницького чиновника, причетного до земельних афер, можуть звільнити з посади

Начальник Управління земельних ресурсів та земельної реформи Хмельницької міської ради Самишкін, задіяний в афері із землею колишнього колгоспу, найближчим часом може бути звільнений. Наразі чиновник перебуває у відпустці.

Про це повідомив голова місцевого осередку "Стоп корупції" Артур Сторожук.

Нагадаємо, прізвище Самишкіна фігурувало у гучному скандалі навколо дерибану землі колишнього колгоспу. Так, за даними "СтопКору", на Хмельниччині сім'ї політиків та правоохоронців через підроблені документи заднім числом отримали земельні ділянки на території колишнього колгоспу.

"Колись ця земля належала району, не місту. І через неї ішла лінія 30000 вольт, живила потужне виробництво. Колгосп давав ділянки на тому шматку під забудову, однак їх ніхто не хотів брати – гуде ж над головою, та й вплив струму на організм до кінця не вивчений. Потім шляхом якогось обміну цей шматок дістався місту, а району дали інший. Лінія вже не так активно живить підприємство, що доздихує, не гуде і не заважає. Колгоспу давно не існує, але є печатка колгоспу... І перебуває в надійних руках пана Сергія... І запрацювала схема. Потрібна людина іде до чиновника, який за суму, еквівалентну 3000 доларів, літає в минуле та робить протокол, що пану(пані) Заплативгрошенко, як працівнику(працівниці) колгоспу надано ділянку у 10 соток під забудову. А те, що людина схаменулась через роки – це не порушення. Коли захотів, тоді й звернувся за виділенням "в натурі" шматка землі. Готується пакет документів та й виноситься на сесію. Депутатам яка різниця: якщо відповідне управління підготувало пакет документів та вважає, що все в порядку – яка проблема? Голосуємо.

Але є пару "але". Переважна більшість доярок та механізаторів носить погони. Та й коли працював колгосп, більшість із них в школу ходили. А хто не ходив – у колгоспі тому точно жодного дня не працював. Тому в справах по виділенню тих ділянок половина протоколів "липа", а друга половина взагалі відсутня. Ні, звичайно є трішечки ділянок, які виділялись ще колись колгоспникам, та пізніше були придбані іншими людьми. А є ділянки, які придбані в Заплативгрошенка. Один такий отримав аж 3 ділянки, одну продав – вистачило на двох інших побудувати маєточок. І виділялись ці ділянки в 2009-2013 роках переважно (вже й забули, як називався колгосп на цей час), та й зараз виділяються. Один хитрий Сергій дурить всіх депутатів та всіх, хто в черзі. Бізнес такий в нього", – нагадав деталі справи Артур Сторожук.

"Від "Стоп корупції" зробив запити по 10 навмання обраних ділянках. Дійсно методом "тику". І БІНГО!!!! З 10 ділянок 6 таких знайомих прізвищ... Можливо, решти чотирьох я просто не знаю, але ці 6 знаю – прекрасно... Сусіди там підібрались хоч куди – депутати, СБУшники, мєнти, паспортний стіл тощо", – додав активіст "Стоп корупції".

Голова Хмельницького осередку проекту звернувся до представників правоохоронних органів та міського голови з вимогою провести перевірку усіх документів.

Другие новости