ПоддержатьУкраїнська

Керівник Кропивницького СІЗО підозрюється у службовій недбалості, яка призвела до бунту ув’язнених

StopCor
StopCor

StopCor

Керівник Кропивницького СІЗО підозрюється у службовій недбалості, яка призвела до бунту ув’язнених

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області начальнику ДУ «Кропивницький слідчий ізолятор» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, начальник СІЗО, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не вживав будь-яких дій до забезпечення порядку тримання під вартою осіб та усунення порушень, які неодноразово виявлялись в установі під час перевірок. За даними правоохоронців, вказані порушення стали причиною подій у грудні 2019 року, коли у стінах СІЗО один із ув’язнених самовільно залишив камеру та у кабінеті психолога наніс жінці тілесні ушкодження, підбурюючи інших ув’язнених до протиправних дій та бунту. Тоді в слідчому ізоляторі сталися масові заворушення, у результаті яких було пошкоджено майно держустанови.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві. Наразі вирішується питання щодо обрання керівнику СІЗО запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.Пресслужба прокуратури Кіровоградської області

Другие новости