ПоддержатьУкраїнська

Керівник сервісного центру МВС Хмельниччини попався п'яним за кермом? – ЗМІ

StopCor
StopCor

StopCor

Керівник сервісного центру МВС Хмельниччини попався п'яним за кермом? – ЗМІ

В ніч з 1 на 2 січня біля речового ринку копи зупинили авто "Volkswagen Passat СС" за порушення правил ПДР. За твердженнями патрульних, від водія тхнуло алкоголем.

Чоловік відмовився від проходження тесту на алкоголь. Документів не показав. Патрульні оформили матеріали за статтею 130-ою.

Справу передали в суд. На лаві підсудних Сергій Володимирович Нагорний.

Керівник сервісного центру МВС Хмельниччини попався п'яним за кермом? – ЗМІ

2 січня близько першої години ночі на Львівському шосе патрульні зупинили "Volkswagen Passat". Водій проїхав на жовтий сигнал світлофора. Це і стало причиною зупинки машини. У салоні було двоє – чоловік за кермом і жінка – на пасажирському сидінні. Ні посвідчення водія, ні паспорта копам він не пред'явив. Вже у Південно-Західному відділі поліції вдалося встановити особу водія - Нагорний Сергій Володимирович.

https://youtu.be/wGy2PAICsiA

Відео зупинки транспортного засобу журналісти vsim.ua отримали з власних джерел. Лице водія затушоване.

Продувати алкотестер відмовився

Під час спілкування із затриманим копи вирішили, що він до того, як сісти за кермо, вживав. Про те, що від водія "Volkswagen Passat СС" тягнуло перегаром, vsim.ua повідомили інспектори Сергій Кієнко і Євген Решотько, які тієї ночі зупинили автомобіль.

- В нас виникли підозри, що водій знаходиться в стані алкогольного сп'яніння. В нього була хитка хода, мова дещо нерозбірлива, почервоніння обличчя. Також я звернув увагу на тремтіння пальців рук в даного громадянина, – розповів журналістам vsim.ua лейтенант патрульної поліції Сергій Кієнко. – Запах алкоголю було відчутно і з салону автомобіля. Коли ми доставляли громадянина в Хмельницький обласний наркодиспансер, то в салоні нашого автомобіля ми відчули запах алкоголю. Це було досить сильно відчутно.

На сайті головного сервісного центру МВС України вказано, що в.о. директора сервісного центру МВС Сергій Нагорний народився 1 січня 1974 року. Тобто, в день затримання йому виповнилося 43 роки. Журналістам vsim.ua патрульний Сергій Кієнко розповів, що під час затримання водій сказав, що в нього день народження.

https://youtu.be/Rdjv2MoIqMU

Поліцейські запропонували затриманому пройти тест на алкоголь. Проходити освідування на "Драгері" він не захотів. Сказав, що поїде в лікарню. В наркодиспансері, куди водія привезли після затримання, історія повторилася. В присутності лікарів водій заявив, що не він керував автомобілем. Тому дути в "Драгер" відмовився і тут.  Після цього поліцейські відвезли чоловіка у Південно-Західний відділ поліції. На місце викликали двох свідків. В їхній присутності патрульні склали протокол за частиною 1 статті 130 КУпАП за відмову проходити освідування на місці за допомогою алкотестеру. Справу направили в суд. Також копи винесли постанову за керування машиною без посвідчення водія.

"Безробітний" в суд не з'являється

Офіційної інформації про те, що автомобілем керував виконуючий обов’язки директора регіонального сервісного центру МВС Хмельниччини Сергій Нагорний, немає. В протоколі зазначено, що водій - тимчасово безробітний. Саме такі матеріали справи потрапили до Хмельницького міськрайонного суду.

Судове засідання по справі мало відбутися 7 лютого. Тоді заступник голови суду Валерій Слободян повідомив, що Сергій Володимирович Нагорний подав клопотання, в якому вказав, що хворіє. За відсутності сторони відповідача засідання перенесли на 23 лютого.

Надійшло клопотання від Нагорного: “Прошу відкласти засідання у зв'язку з тим, що він хворіє, необхідні документи зможу надати на наступному судовому засіданні”, - повідомив під час засідання суддя Валерій Слободян. - Значить суд ухвалив у зв'язку з неявкою особи, яка притягається до відповідальності, розгляд даного провадження відкласти на 28 лютого.

Кому належить авто?

На запит у сервісі "iGov" журналісту vsim.ua відповіли, що на Сергія Володимировича Нагорного зареєстровано 9 автомобілів і 1 причіп. "Volkswagen Passat СС", який вночі 2 січня зупинили патрульні, у переліку немає.

Керівник сервісного центру МВС Хмельниччини попався п'яним за кермом? – ЗМІ

В ніч затримання, під час перевірки документів жінка, що була в салоні, сказала, що автомобіль належить їхньому сину. Сина в.о. директора сервісного центру МВС звати Микола Нагорний. На його ім'я, згідно даних системи "iGov", зареєстровано три автомобілі. "Volkswagen Passat СС" серед них теж немає.

Керівник сервісного центру МВС Хмельниччини попався п'яним за кермом? – ЗМІ

"То, що є такі чутки, то це я вже не від перших вас чую"

Підтвердити чи спростувати факт, що підозрюваним в адмінправопорушенні є працівником МВС, не вдалося. Тому вирішили запитати безпосереднього в керівника сервісного центру МВС у Хмельницькій області Сергія Нагорного. На інтерв'ю до нього ми завітали 16 лютого. Після кількох заготовлених наперед питань, переходимо до того, що нас цікавить найбільше:

Журналіст: В нас інформація появилася, що 2 січня вас затримала патрульна поліція. Оформила по 130-ій статті КУпАП.

Сергій Нагорний: - Це неправда

Ж.  - В нас є інформація. Ми були на суді. Нагорний Сергій Володимирович. Або повністю тезка... На автомобілі "Volkswagen". Було судове засідання і ви туди не явилися.

https://youtu.be/JKDvuX70pUE

На наступні наші запитання Сергій Нагорний не відповідав. Мовчки сидів. Замість нього говорила речниця регіонального сервісного центру. Вона сказала, що ми даремно пов'язуємо Сергія Володимировича Нагорного із її керівником.

Після цього у кабінеті настала тиша. Ні Сергій Нагорний, ні речниця сервісного центру нічого не говорили. Ми припинили здійснювати відеозапис. Та диктофон продовжував працювати. Ось що Сергій Нагоний сказав журналістам уже не на відеокамеру:

https://soundcloud.com/vsim-ua/nagorniy-rozpovda-pro-zupints-za-130-oyu-kupap

Аудіозапис розмови із Сергієм Нагорним.

С.Н. - Як ви кажете, якщо це в суді, то я думаю, суд вирішить це питання: то був я чи не був я. Чи хто там керував, чи не керував. Правильно?  Це буде судом встановлено. То, що є такі чутки, то це я вже не від перших вас чую. Діалог із Сергієм Нагорним на дану тему завершився швидко. Інформацію про те, чи він був за кермом затриманого авто чи ні, чоловік не підтвердив, але й не спростував. Засідання по справі Нагорного Сергія Володимировича призначили на 28 лютого. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. Про усі події тієї ночі журналісти дізналися зі слів двох із трьох патрульних управління, які "оформляли" водія "Volkswagen Passat СС»". Усі їхні слова ми записали на відео:

https://youtu.be/iV8FbAOHQmk

Джерело: ВСІМ

Другие новости