ПоддержатьУкраїнська

Київські працівники МВС взялися за перевірку охоронців Тернопільської міськради

StopCor
StopCor

StopCor

Київські працівники МВС взялися за перевірку охоронців Тернопільської міськради

Міську раду охороняють працівники фірми "Авангард", принаймні, так вони представляються.

У Тернопіль приїхала перевірка з МВС. Перевіряють охоронців Надала, повідомляє місцеве видання "20 хвилин".

Охоронці, які чи не першими зустрічають усіх гостей міської ради, можуть працювати там на не цілком законних підставах, кажуть громадські активісти. Договір співпраці із фірмою охорони “Авангард” приїхали перевіряти працівники Міністерства внутрішніх справ.

Навесні в громадських активістів виникли сумніви щодо законності діяльності цих охоронців, вони й розпочали з'ясовувати ситуацію.

"Коли ми були в Києві, почали більше цікавитись цією службою. Виявилося, що ця фірма не є юридично зареєстрованим суб'єктом, - розповідає помічник нардепа Остапа Єднака Василь Сегін. - Це просто вигадана назва, яку придумали у фірмі ТОВ "Роял Контракт" і називають її своїм структурним підрозділом. Хоча ліцензії вона не має та й не може мати, бо вона не зареєстрована. Офіційно – це "Роял Контракт", але себе не афішують."

За законом таке небажання називати себе є порушенням, запевняє Василь Сегін. Адже служба охорони має бути зареєстрованою особою, а передача ліцензії є порушенням.

"Ми звернулися за цим фактом до МВС, які видають відповідні ліцензії та здійснюють контроль за діяльністю служб охорони, з вимогою провести перевірку," – зазначає Василь Сегін.

Додатково активісти звертались до міськради, щоб отримати інформацію щодо фірми "Авангард". Тоді ж виявили ще один цікавий факт: сума оплати послуг становить 198 тис. грн на рік. Тобто, свідомо встановили суму допорогової закупівлі, якби сума перевищувала 200 тис. грн – це були би зовсім інші методи контролю за їх використанням. Сам тендер був, але участь у ньому брала лише ця фірма, каже помічник депутата.

Перевірка від МВС всі факти має проаналізувати.

Крім того, в активістів є підозри, що охоронців набирали, незважаючи на ті критерії, яким вони би мали відповідати, за встановленими вимогами.

За документами, угоду укладали таки із ТОВ "Роял Контракт", а з боку міської ради свій підпис на ній поставив заступник міського голови Іван Хімейчук.

З інсайдерських джерел також відомо, що ТОВ "Роял Контракт" має стосунок до ще одного колишнього заступника Сергія Надала Володимира Камінського, якого торік впіймали на отриманні хабара.

Другие новости