ПоддержатьУкраїнська

Колеги "СтопКору" закликали власників мережі ресторанів у Києві провести декомунізацію у своїх закладах

StopCor
StopCor

StopCor

Колеги 'СтопКору' закликали власників мережі ресторанів у Києві провести декомунізацію у своїх закладах

Активісти ГО "Актуальна правда" та "Народне правосуддя" провели акцію протесту проти поширення проросійської символіки та пропаганди у мережі закладів громадського харчування "Катюша".

Представники проектів зафіксували у ресторанах книги із популяризацією політики кремлівських політичних лідерів та георгіївські стрічки. Активісти об'їхали 9 закладів мережі із вимогою дотримуватись вимог Закону України "Про декомунізацію".

"Ми відвідали усі заклади мережі, які працюють у Києві, із вимогою прибрати із полиць проросійську літературу, а з оформлення ресторанів символіку радянських часів. Керівництво мережі ігнорує законодавство України, зокрема, грубо порушує закон "Про декомунізацію".

Примітно, що у деяких закладах на нашу підтримку виступили відвідувачі, були й випадки, коли клієнти навпаки захищали пережитки радянських часів. Зауважимо, що наша акція не пройшла намарно, оскільки під час візиту до ресторану мережі в урядовому кварталі на наших очах ліквідували проросійське чтиво", – розповіли активісти ГО "Актуальна правда".

Нагадаємо, що 15 травня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав чотири закони: "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки"; "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років"; "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" та "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті".

Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.

Другие новости