ПоддержатьУкраїнська

Нафтогаз заявив, що ціна на газ для населення зросла через Фірташа

StopCor
StopCor

StopCor

Нафтогаз заявив, що ціна на газ для населення зросла через Фірташа

У НАК "Нафтогаз України" пояснили, що ціна на газ для населення навесні 2017 року зросла через те, що свої націнки підняв монополіст Дмитро Фірташ, якому належать всі компанії-постачальники газу.

Новину повідомляє "Преса України".

НАК Нафтогаз України заявив, що роздрібна ціна газу для населення з 1 квітня 2017 р. подорожчала до 6,9579 грн/кубометр або на 1%, оскільки збільшилися націнки постачальників газу (газзбутів), які монопольно контролює Дмитро Фірташ. Відповідне повідомлення розміщено на сторінці компанії в Facebook.

"Газзбути (монополія Фірташа на постачання газу населенню) знову порадували. Насміхаються, що з 1 квітня роздрібна ціна газу для населення зросла на 1%. Але забувають додати, що вона виросла через те, що в 2,2 раза збільшилася націнка газзбутів – в середньому з 68 до 148 грн за тис. кубометрів газу з ПДВ", – сказано в повідомленні.

У Нафтогазі підкреслили, що інші складові роздрібної ціни газу (тарифи на транспорт і розподіл, ціна Нафтогазу, ціна Укргазвидобування) не змінювалися.

Відзначимо, що з 1 травня 2016 року до 31 березня 2017 р. роздрібна ціна газу для населення становила 6,879 грн/кубометр.

Нагадаємо, з 1 травня 2017 р. Нафтогаз України знизив ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання.

Другие новости