ПоддержатьУкраїнська

Колишній бойовик закликав НЗФ повернутися до мирного життя

StopCor
StopCor

StopCor

Колишній бойовик закликав НЗФ повернутися до мирного життя

Мешканець Миколаєва, колишній учасник незаконних збройних формувань "ЛДНР", скористався програмою Служби безпеки України "На тебе чекають вдома". Він також закликав колишніх "братів по зброї" не воювати, а повертатися додому, до своїх родин.

У прес-центрі СБ України розповіли, що в червні 2014-го року,  миколаївець, перебуваючи під впливом російської пропаганди, переїхав до Донецька. Там він вступив до лав однієї з бандитських груп.

Бойовик виконував господарські роботи, "служив" на блокпостах. Але з часом він зрозумів хибність так званого "русского мира". Побачив, як бойовики постійно пиячать, мародерствують, грабують українських громадян. Розчарувавшись в ідеях "Новоросії", він втік від своїх спільників.

Тривалий час він боявся українського правосуддя, потім переховувався в Російській Федерації. Дізнавшись із засобів масової інформації про програму "На тебе чекають вдома", колишній учасник НЗФ вирішив нею скористатися та повернутися до Миколаєва.

"Слідчі СБУ не виявили у діях колишнього бойовика складу тяжкого та особливо тяжкого злочину. 2 лютого Центральний районний суд Миколаєва звільнив його від кримінальної відповідальності. Після цього чоловік звернувся до колишніх "колег" із закликом скласти зброю та повертатись до мирного життя", – зазначили в спецслужбі.

Другие новости