ПоддержатьУкраїнська

Колишнього співробітника ДАІ на Донеччині засудили до 5 років за хабарництво

StopCor
StopCor

StopCor

Колишнього співробітника ДАІ на Донеччині засудили до 5 років за хабарництво

Інспектора з організації дорожнього руху відділу ДАІ на Донеччині засудили до 5 років позбавлення волі за 100 доларів хабара. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Так, 14 липня 2015 року інспектора з організації дорожнього руху відділу ДАІ з обслуговуванням м. Волноваха Головного управління МВС України в Донецькій області викрили під час отримання 100 доларів хабара (2 тис. 200 гривень по курсу на той період).

Таку суму правоохоронець вимагав за не притягнення водія до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, при цьому, у разі несплати коштів, погрожував забрати авто на штрафмайданчик.

Вироком Волноваського районного суду Донецької області співробітника ДАІ за отримання неправомірної вигоди засуджено лише до штрафу у розмірі 25 тис. 500 грн. Прокуратура Донецької області не погодилась з цим вироком, вважаючи його занадто м'яким та подала апеляційну скаргу до суду вищої інстанції.

Відтак, завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області, Апеляційний суд визнав колишнього співробітника ДАІ винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 (отримання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та засудив до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з правоохоронною діяльністю строком на 3 роки, з конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням спеціального звання "капітан міліції".

Другие новости