ПоддержатьУкраїнська

Колишньому співробітнику СБУ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни

StopCor
StopCor

StopCor

Колишньому співробітнику СБУ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни

За процесуального керівництва прокуратури Службою безпеки в Донецькій та Луганській областях заочно повідомлено про підозру колишньому співробітнику СБУ в участі у терористичній організації та порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2014 року мешканець м. Донецька вступив до складу так званого «Міністерства державної безпеки «ДНР». Під виглядом «оперативної діяльності» він незаконно переслідував та позбавляв волі військовослужбовців Збройних Сил України, мешканців тимчасово окупованих територій, зокрема родичів та близьких діючих співробітників правоохоронних органів України.

Такі злочинні дії є прямими порушеннями вимог Конституції України, Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Декларації про захист усіх осіб від катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

Досудове розслідування триває.Прес-служба прокуратури Донецької області

Другие новости