ПоддержатьУкраїнська

Команду "Стоп корупції" намагались використати у рейдерстві

StopCor
StopCor

StopCor

Команду 'Стоп корупції' намагались використати у рейдерстві

На гарячу лінію зателефонували буцімто власники будівлі в центрі Києва і повідомили про … рейдерство з боку правоохоронців.

Як пізніше з'ясували народні депутати, за "скаржниками" стоїть людина, відома в ЗМІ як кримінальний авторитет. "СтопКор" провів розслідування та запобіг спробам використання команди задля захоплення будівлі в центрі столиці.

Команду ''Стоп корупції'' намагались використати у рейдерстві

На гарячу телефонну лінію "Стоп Корупції"  в січні 2017 р. надійшло повідомлення про рейдерське захоплення будівлі із залученням спецслужб і озброєних людей в камуфляжі. Команда "СтопКору" виїхала до  столичного "Царського села" та зафіксувала 2 автобуси СБУ біля будинку 21 по вул. Добровольчих батальйонів.

Журналістів і правозахисників зустріла дівчина, яка представилась представницею власника будівлі. Євгенія Прокопенко повідомила, що її та ще кількох людей просто виставили на вулицю спецпризначенці та зайняли будівлю. "Стоп Корупції" оприлюднила повідомлену інформацію.

Правоустановчі документи на будівлю, на переконання Прокопенко, лишились в будівлі. Попри обіцянки надати підтвердження прав на будинок, документи чекаємо і досі.

З реєстру прав на нерухоме майно журналісти дізнались: будівля за адресою Добровольчих батальйонів (до перейменування – Панфіловців), 21 вже 2 роки належить одній фірмі. І зовсім не тій, яку представляє Прокопенко.

Команду ''Стоп корупції'' намагались використати у рейдерстві

У пошуках правди журналісти проводять розслідування. Біля скандальної будівлі їм вдалося поспілкуватись із робочими, які займаються реконструкцією об'єкту. Вони повідомили, що за кілька днів до приїзду "Стоп Корупції" команда рейдерів з претензією на законні підстави у супроводі озброєних людей захопила будівлю.

"Ми вже 2 роки займаємось реконструкцією будинку, – розповідає виконроб Олег. – Одного ранку, десь о 7 годині, до будівлі увірвались кілька людей у камуфляжі на чолі з Євгенією Прокопенко. Вона сказала, що є представником власника будівлі, документів ніхто нікому ніяких не показав. Вони тут все побили, поламали".

Команду ''Стоп корупції'' намагались використати у рейдерстві

Робітники згадали, що три десятки людей у камуфляжі поставили на вікнах розтяжки. Робочі написали заяву в поліцію. А коли правоохоронців приїхали виганяти геть буцімто нових власників, ті зателефонували на гарячу лінію і викликали команду «Стоп Корупції» начебто через свавілля спецпризначенців.

Цим скандалом зацікавились журналісти інших ЗМІ. 

А народний депутат Євген Дейдей оприлюднив фото і викривальний матеріал щодо юристки Прокопенко, звинувативши її у рейдерстві в інтересах кримінального авторитета Великоднього.

За його словами, у січні 2017 року дійсно відбулася спроба рейдерського захоплення елітного будинку в центрі столиці, утім зовсім з іншого боку. Він звернувся до правоохоронних органів з приводу ситуації на Добровольчих батальйонів, 21.

Команду ''Стоп корупції'' намагались використати у рейдерстві

На сьогодні правоохоронці звільнили будівлю від групи людей, які звернулись до "Стоп Корупції" зі своєю версією подій і не змогли її підтвердити документально. Через самоуправство  відкрито кримінальне провадження. Утім не виключно, що спроби захоплення будівлі триватимуть і далі.

Другие новости