ПоддержатьУкраїнська

Координатор "СтопКору" Роман Бочкала візьме участь у конкурсі до Ради громадського контролю НАБУ

StopCor
StopCor

StopCor

Координатор 'СтопКору' Роман Бочкала візьме участь у конкурсі до Ради громадського контролю НАБУ

Координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала подав свою кандидатуру на конкурс з відбору кандидатів до Ради громадського контролю НАБУ. Журналіст працював у минулій каденції громадських контролерів та вирішив удруге випробувати свої сили. Про такі наміри Роман Бочкала написав у соцмережі.

"Доповнений перелік кандидатів у нову Раду громадського контролю НАБУ. Довго думав, чи варто подаватися. Друзі переконали. Будемо продовжувати почате. Радий, що багато хто з колег по другому складу знову вирішив іти. Колектив у нас хороший. Є стала більшість однодумців. Очікую напливу фейкових "борців". Смішно читати назвати деяких організацій... Проте упевнений, що більшість буде – ок. Вибори 31 травня. Голосуємо за достойних", – написав координатор "Стоп корупції" Роман Бочкала на своєму Фейсбуці.

Координатор ''СтопКору'' Роман Бочкала візьме участь у конкурсі до Ради громадського контролю НАБУ

Додамо, 31 травня протягом дванадцяти годин (із 9:00 до 21:00) на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро України відбуватиметься рейтингове Інтернет-голосування за кандидатів до нового складу Ради громадського контролю (РГК). У результаті буде обрано 15 членів РГК, які забезпечуватимуть суспільний контроль за діяльністю Бюро.

Звертаємо увагу, що у конкурсі беруть участь 54 кандидати від 33-х громадських організацій, а не як повідомлялося раніше – 49. П'ятьох осіб допущено до участі в конкурсі після опрацювання поданих ними документів відповідно до умов конкурсу, вивчення яких не могло бути вчасно зроблено через технічні проблеми, ідеться на сайті НАБУ.

Повний перелік кандидатів до складу Ради, а також докладна інформація про них розміщені на офіційному сайті НАБУ.

Голосувати за кандидатів можуть усі громадяни, які проживають на території України. Результати голосування будуть оприлюднені на сайті Бюро 6 червня, додали у відомстві.

Захист процесу голосування від зовнішнього втручання забезпечуватиме Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. Моніторинг процесу голосування забезпечуватиме ГО "Електронна демократія".

Деталі організації та проведення голосування визначені Указом Президента України №272/2015 "Питання Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України", ознайомитися з яким можна на сайті Бюро.

Другие новости