ПоддержатьУкраїнська

Луценко відзвітував про результати боротьби з "бурштиновою мафією"

StopCor
StopCor

StopCor

Луценко відзвітував про результати боротьби з 'бурштиновою мафією'

По незаконному бізнесу, пов'язаному з видобутком бурштинової сировини в північних областях України, завдано відчутного удару з боку правоохоронних органів. Однак "бурштинова мафія" до сих пір до кінця не ліквідована. Про це заявив Генпрокурор України Юрій Луценко під час відвідин Рівненської області.

Луценко відзвітував про результати боротьби з ''бурштиновою мафією''

Новину повідомляє "Преса України".

За результатами досудового розслідування діяльності злочинної організації з незаконного видобутку бурштину-сирцю в Рівненській області (так звана справа "бурштинової мафії") до кримінальної відповідальності притягнуто 31 особу, у відношенні 25 осіб суди винесли обвинувальні вироки, повідомив Луценко.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Генпрокуратури, Ю.Луценко під час поїздки в Рівненську область повідомив, що 14 лютого 2017 року в зазначеному кримінальному провадженні завершено досудове розслідування і відкриті матеріали справи шістьом підозрюваним і їх захисникам для ознайомлення.

Ю.Луценко повідомив, що серед підозрюваних, які знайомляться з матеріалами виробництва, – колишній заступник прокурора Рівненської області, колишній керівник Сарненської місцевої прокуратури Рівненської області, колишній начальник Дубровицького відділу Сарненської місцевої прокуратури, колишній співробітник Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Житомирської області, слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області, яка зараз відсторонена від посади, і старший оперуповноважений з особливо важливих справ відділу контррозвідки управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Генеральний прокурор поінформував, що за час провадження досудового розслідування проведено 183 обшуки, в ході яких виявлено готівку, коштовності з золота, зброю, бурштин різних фракцій, засоби для добування бурштину, чорну бухгалтерію та схему розподілу коштів.

"Крім цього, за результатами проведення досудового розслідування до кримінальної відповідальності притягнуто 31 особу, з яких щодо 25 осіб судами винесено обвинувальні вироки, які вступили в законну силу", – додав Ю.Луценко.

"На жаль, я не можу сказати, що операція остаточно покінчила з "бурштиновою мафією ". На даний момент, за нашими оперативними даними, цій мафії було завдано удару, і операція з її ліквідації триває", – зазначив генпрокурор.

Нагадаємо, офіційне відкриття бурштинового ринку України відбулося днями перед представниками сфери бізнесу і торгівлі по всьому світу. Таким чином Державна служба геології та надр України намагається допомогти легалізації видобутку сонячного каменю в західних областях і залучити до цієї справи великих інвесторів.

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни