ПоддержатьУкраїнська

Маски-шоу на НПК «Галичина»

StopCor
StopCor

StopCor

Маски-шоу на НПК «Галичина»

Маски-шоу на НПК «Галичина»

Маски-шоу на НПК «Галичина»

Аби вилучити із дрогобицького підприємства документи та оргтехніку, залучили «беркутівців»

21 серпня, на ВАТ «НПК-«Галичина», що у Дрогобичі, запам’ятають надовго. Цього дня на колись надпотужне підприємство, яке нині заледве зводить кінці з кінцями, «завітав» десант «беркутівців».

Силовики, які прибули на підприємство двома автобусами, захопили заводоуправління, заблокували кабінети і без будь-яких пояснень взялись вилучати оргтехніку та документи.

Під «заблоковане» підприємство прибули дві сотні працівників.

Як пояснив журналістам голова правління ВАТ «НПК «Галичина» Богдан Барадний, події, які цього дня довелося спостерігати, мають «довгу бороду». Ще у 2002 році НПК «Галичина» заключило угоду з одним підприємством щодо переробки нафти. Це підприємство, назви якого співрозмовник не озвучив, після переробки нафти на нафтопродукти захотіло забрати свій товар. Але сплачувати акцизний збір, передбачений чинним законодавством, відмовлялось.

Читайте также: Петр Дыминский: нефтяной олигарх и дорожный убийца. ЧАСТЬ 1

НПК «Галичина» на такі умови не погодилися, і продукцію не повернули. Партнери подали в суд. Мотивація проста: начебто НПК «Галичина», не повернувши товар, вчинило шахрайські дії. Судова тяганина триває по сьогодні. «Ми, звісно ж, готові повернути їм їхні нафтопродукти. Але за умови сплати акцизного збору», - зазначив голова правління.

«Беркут» разом зі слідчими, як з’ясувалось, прибули на підприємство за рішенням суду, де позивачем виступає партнер «Галичини» – аби вилучити документацію, сервери тощо. Мовляв, для того, щоб слідство мало змогу детально вивчити ситуацію.

В той же час, як наголошує Богдан Барадний, вилучення серверів загрожує підприємству повним паралічем. Адже вся документація ведеться на цій техніці. І якщо її забрати – люди не отримуватимуть зарплату, не буде змоги вести будь-яку діяльність.

На «Галичину» «Беркут» навідується не вперше. За останні два-три місяці вони тут – часті гості. Однак далі прохідної їм дотепер заходити не вдавалось…

Високий замок

Другие новости